Lavrov: Vojnu s Ukrajinou už dlho riadia Spojené štáty
11 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok vyhlásil, že "Spojené štáty sú do vojny s Ukrajinou de facto zapojené už dlhší čas".  "Túto vojnu riadia Anglosasi," vyhlásil Lavrov. Spomenul tiež tvrdenia, že Spojené štáty boli ochotné s Ruskom rokovať a Moskva to odmietla, pričom ich označil za lož. Kremeľ podľa neho nedostal "nijakú serióznu ponuku na kontakt".

Lavrov však ďalej nástojil na tom, že Rusko by neodmietlo stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým prezidentom Joeom Bidenom na nadchádzajúcom summite krajín G20.

Šéf ruskej diplomacie v rozhovore pre ruskú televíziu tiež odmietol špekulácie o možnom použití jadrových zbraní a dodal, že Rusko by sa k nim uchýlilo len v tom prípade, že by čelilo svojmu bezprostrednému zániku.

"(Jadrové zbrane) sú výhradným odvetným opatrením na zabránenie zániku Ruskej federácie v prípade priamych atómových útokov či použitia iných zbraní, ktoré by ohrozovali existenciu ruského štátu," zdôraznil Lavrov.

Lavrov tiež obvinil západné krajiny z toho, že o možnom použití jadrových zbraní Ruskom šíria špekulácie, a vyzval ich, aby "boli pri vydávaní verejných vyhlásení maximálne opatrní".

Putin v septembri varoval Západ, že ak bude pokračovať v "jadrovom vydieraní", Moskva odpovie celým svojím obrovským arzenálom zbraní.TASR správu prevzala z agentúr Reuters a AP, ktoré sa odvolávajú na ruské štátne médiá.

Naozaj chce EÚ Orbána "motivovať" k spolupráci TÝMTO spôsobom?!
Pohár podpredsedníčky Európskeho parlamentu Katariny Barley pretiekol. Podľa nej je jediným riešením odstrihnutie Maďarska od eurofondov. Tvrdí, že EÚ sa dopustila vážnych chýb v tom, že voči maďarskému premiérovi nie je dostatočne... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik