Kde udrelo Rusko na Ukrajine (VIDEO)
11 | 10 | 2022 I Milan Laca

11. októbra pokračovali ruské ozbrojené sily v masívnom ostreľovaní ukrajinských vojenských objektov.

Ruské Ministerstvo obrany, oznámilo, že 11. októbra boli  ciele úderu na Ukrajinu dosiahnuté, všetky určené ciele boli zasiahnuté vysoko presnými raketami.

Údery na infraštruktúru

Ruské ozbrojené sily pokračovali v masívnom ostreľovaní regiónov Ukrajiny s cieľom zničiť infraštruktúru a vojenské objekty.  Použili vysoko presné vzdušné  a námorné zbrane s dlhým  doletom proti vojenským veliteľským a riadiacim zariadeniam a energetickému systému Ukrajiny.  

 

Nový Zelenského "mierový plán"
Nedovoľme Putinovi dosiahnuť jeho ciele! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v na schôdzke Skupiny G7 navrhol „mierový vzorec“. Zbrane Ako píše "Európska pravda ", prvou položkou je "vzdušný štít" pre Ukrajinu. Zdôraznil, že keď bude... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Milan Laca

Mapa úderov
Zdroj: Facebook
Útoky na množstvo miest

Dňa 10. októbra ráno začali z celej Ukrajiny prichádzať správy o explóziách. Raketové útoky zasiahli  Charkov, Odesu, Dnepropetrovsk, Ľvov a Ľvovskú oblasť, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Chmelnický, Konotop, Rivne a Poltavu. Ničili aj  energetické zariadenia v Záporoží, Vinnici, Sumách a Žytomyre. Bez dodávok elektriny vtedy zostalo päť regiónov Ukrajiny.

Úder rakety na televízne centrum v Kremenčuku

Výber z hlavných udalostí

 11. októbra 2022,  
Nemecko odovzdalo prvý systém protivzdušnej obrany IRIS-T Kyjevu - médiám.

11. októbra 2022,  
Víťazstvo Ruska v konflikte na Ukrajine bude porážkou NATO, to nemôžeme dovoliť – generálny tajomník aliancie

11. októbra 2022,  
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová varovala pred tvrdou reakciou Ruska na akýkoľvek útok na kritickú infraštruktúru

11. októbra 2022,  
Šéf britskej spravodajskej služby GCHQ povedal, že nevidí žiadne známky toho, že by sa Rusko pripravovalo  na použitie taktických jadrových zbraní na Ukrajine.

11. októbra 2022,  
Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov povedal, že šanca na akékoľvek prímerie medzi Ruskom a Ukrajinou bola stratená úsilím Vladimíra Zelenského a jeho okolia.

11. októbra 2022,  
Systém protivzdušnej obrany v Doneckej ľudovej republike sa posilňuje s prihliadnutím na dodávky západných zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny, uviedol úradujúci šéf DĽR Denis Pušilin.

11. októbra 2022,  
Letecký poplach bol vyhlásený už druhýkrát za deň vo všetkých regiónoch Ukrajiny, píšu miestne médiá.

11. októbra 2022,  
Zlom v ruskej vojenskej špeciálnej operácii na Ukrajine môže nastať v novembri až februári, povedal šéf bieloruskej KGB Ivan Tertel.

11. októbra 2022
Ukrajinskí novinári informovali o výbuchoch v Kyjevskej a Odeskej oblasti. Výbuchy sú počuť aj v Rivne a Krivom Rogu

11. októbra 2022
V Chersonskej oblasti systémy protivzdušnej obrany odrazili pokusy ukrajinských jednotiek spustiť raketový útok na Antonovský most

11. októbra 2022
Hlásilil najmenej 16 výbuchov v Kyjevom kontrolovanom meste Záporožie.  

11. októbra 2022 
Spojené štáty sa priblížili k červenej čiare a dodali Ukrajine zbrane, povedal ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov.

10. októbra 2022,  
Ozbrojené sily Ukrajiny strácajú každý deň viac ako 1000 ľudí, uviedol veliteľ špeciálnych síl "Achmat".

10. októbra 2022, 19:21
USA odsudzujú ruské raketové útoky, ktoré len posilňujú odhodlanie USA podporovať Ukrajinu „tak dlho, ako to bude potrebné“, povedal Biden.

10. októbra 2022, 18:19
Zelenskyj hovorí, že pri podpore Ukrajiny počíta s britským vedením.

Lavrov: Vojnu s Ukrajinou už dlho riadia Spojené štáty
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok vyhlásil, že "Spojené štáty sú do vojny s Ukrajinou de facto zapojené už dlhší čas". "Túto vojnu riadia Anglosasi," vyhlásil Lavrov. Spomenul tiež tvrdenia, že Spojené štáty boli ochotné s... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik