Slovenská polícia odhalila ruskú PROPAGANDU! Je ňou zmienka o MIERI
10 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Falošné volania po mieri sú skrytým a významným nástrojom ruskej propagandy v Slovenskej republike, upozornila polícia. Šíria ju vplyvné skupiny a jednotlivci, ktorí sledujú buď ciele Ruskej federácie na Slovensku alebo vlastné ciele, keďže vedia, že takýmto spôsobom dokážu osloviť časť populácie. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Európa chce vojnu?

"Na prvý pohľad volajú pravidelne po mieri, avšak ich všetky ďalšie komunikačné aktivity jednoznačne smerujú k podpore Ruskej federácie. Z ich následných vyjadrení je zrejmé, že volanie po mieri je v skutočnosti žiadosťou o kapituláciu Ukrajiny," priblížil hovorca.

Ako vysvetlil, kapitulácia Ukrajiny by s veľkou pravdepodobnosťou viedla k jej likvidácii ako suverénneho štátu, čo vo svojich stanoviskách vplyvné záujmové skupiny a jednotlivci už zámerne nedodávajú. Stratégiu "volania po mieri" si podľa polície šíritelia zvolili, aby ich pravé úmysly neboli explicitne odhalené. Ide o premyslenú komunikačnú stratégiu.

Volanie po mieri je pre policajtov premyslená komunikačná stratégia

Výsledky monitoringu sociálnych sietí počas uplynulého víkendu ukázal, že zatiaľ čo pri odhalení masových hrobov na Ukrajine slovenskí vplyvní komunikátori prinášali rôzne alternatívne pohľady, konšpirácie, alebo sa téme vôbec nevenovali, pri útoku na Kerčský most sa predháňali v kritike predlžovania vojenského konfliktu. Do kontrastu boli postavené posmešné reakcie na prípady zabitých civilistov na Ukrajine a miestami hysterické vyjadrovania ľútosti nad zničeným mostom.

Generál Viktorín o Naďovom eldoráde na Slovensku: Nedochádza to ani prezidentke?
Generál Jozef Viktorín si tentokrát "podal" ministra Naďa. Nepáči sa mu, že minister obrany z nás stále viac a viac robí terč pre teroristické útoky v rusko-ukrajinskej vojne. A doma tichúčko ... "Najlepšie na to odpovie minister Naď. Myslím... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

"Z technického hľadiska môžeme považovať prerušenie akejkoľvek významnej infraštruktúry za cestu k mieru, keďže dochádza k oslabovaniu niektorej zo strán konfliktu. Preto tí, ktorí po mieri volajú pravidelne, by mali prejavovať iné emócie," poukázala polícia. Víkendový prípad podľa nej odhalil danú komunikačnú stratégiu, keď sa komunikátori po čiastočnom znovuotvorení mosta tešili z pokračujúcich dodávok pre armádu Ruskej federácie.

Prvé, čo umiera vo vojne, je pravda

Policajný zbor varuje občanov, aby pozorne vnímali zverejňované stanoviská rôznych skupín, overovali si informácie z viacerých zdrojov a všímali si názorové rozdiely istej časti obyvateľstva v prípadoch útokov na ukrajinské civilné ciele a útokov na infraštruktúru ruskej armády.

Ako pripomenula polícia, Ruská federácia označila Slovenskú republiku za svojho nepriateľa. "Slovensko je v súčasťou hybridnej vojny nielen priamo s Ruskou federáciou, ale aj jej spolupracovníkmi na Slovensku," upozornila. V súvislosti so svojou činnosťou pri prevencii a vzdelávaní o propagande a dezinformáciami zaznamenala cez víkend výzvy na kybernetické útoky zo strany vplyvných ruských účtov.

Premyslenú komunikačnú stratégiu obohatenú ruskou propagandou by mal mať v tom prípade podľa odbornej analýzy slovenskej polície aj pápež František.

Psychiater pripomína Medzinárodný deň duševného zdravia: Duša potrebuje pozornosť
Psychiater a novinár MUDr. Michal Patarák chce zvlášť dnes upriamiť našu pozornosť na starostlivosť o duševné zdravie. Medzinárodný deň duševného zdravia Svetová federácia za duševné zdravie (WFMH) vyhlásila v roku 1991 10. október za... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik