Generál Viktorín o Naďovom eldoráde na Slovensku: Nedochádza to ani prezidentke?
10 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Generál Jozef Viktorín si tentokrát "podal" ministra Naďa. Nepáči sa mu, že minister obrany z nás stále viac a viac robí terč pre teroristické útoky v rusko-ukrajinskej vojne.

A doma tichúčko ...

"Najlepšie na to odpovie minister Naď. Myslím toho, čo si urobil „súkromnú zbrojovku“ z MO SR a všetci amatéri vo vláde sú ticho. Ako inak si vysvetliť správu CNN, že Nemecko zvažuje poslať nový „vojensky balík“ na UA. A čo má obsahovať? Systém PVO IRIS-T a cca 100 tankov z Grécka a Slovenska. Keď je to pravda a predpokladám, že áno, lebo predsa pre našich spojencov je CNN posvätný grál, tak minister obrany nás vystavuje priamemu ohrozeniu, a to nielen kvôli vojenskej pomoci, ale hlavne tichému súhlasu, že naše opravárenské závody sa môžu podieľať na oprave nefunkčnej techniky z Ukrajiny," vysvetľuje generál Viktorín.

Útoky na mestá po celej Ukrajine pokračujú
Rusko spustilo masívnu vlnu útokov na mestá po celej Ukrajine ako odvetu za útok na Kerčský most spájajúci Rusko a Krym, informuje Guardian. Len niekoľko hodín po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin odsúdil útok na most ako „teroristický akt“,... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Potvrdené - sme montážnou dielňou

"Už podpis dohody s USA predpokladal pretvorenie Slovenska na logistickú základňu v nezmyselnom vojenskom ťažení. Áno, Slovensko je dlhodobo prezývané montážnou dielňou. Dôvod? Produkcia motorových vozidiel. Opravou poškodenej techniky budeme nielen montážnou dielňou, ale aj ohrozenou krajinou. Prečo?" Pýta sa Viktorín.

"Totižto každý protivník, ako učí vojenská veda, sa zameria na znefunkčnenie všetkých opravárenských zariadení tak, aby bolo vyradené doplňovanie bojiska. Toľko teória. A na Ukrajine vidíme (a podotýkam, videli sme to aj v Iraku a Afganistane), že sú to prioritné ciele," vysvetľuje vzápätí.

Ako to teda je?

"Takže pán minister, Vy toto eldorádo dopúšťate alebo je to kolektívne rozhodnutie Vašich kamarátov od vládneho stola? Je obyvateľstvo pripravené na takýto variant? Uvedomujete si čomu vystavujete občanov? Cynicky sa vysmievate z teroristického útoku, ktorý sa nehanbíte vyjadrením podporovať. Naznačujete tým, že SR je na ceste podpory teroristických aktivít?" kladie generál Viktorín nepríjemné otázky.

Západu sa míňa munícia!
Nemecko nebude mať dostatok zbraní v prípade vojny, kvôli Ukrajine. Dodávky zbraní na Ukrajinu vyčerpali nemecké vojenské zásoby. V prípade vojny bude mať Bundeswehr dostatok munície maximálne na dva dni, píše Business Insider . Zle... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Milan Laca

Nedochádza to ani prezidentke?

"Už len kvôli týmto Vašim excesom si zaslúžite odvolávanie a musíte byť vyzlečený donaha pred celým národom! Odkaz pani prezidentke: začnite sa konečne zaujímať o to, čo sa deje! Alebo takéto aktivity podporujete? Naši spojenci nás totiž len využijú. Dôvod? Aby odvrátili pozornosť od svojho územia v duchu hesla: čím ďalej od nás, tým lepšie. Ešte stále Vám to nedochádza?" Uzatvára Viktorín.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik