Kadyrov vyzval Zelenského - UTEKAJ! (VIDEO)
10 | 10 | 2022 I Milan Laca

Čečenský vodca vyzval ukrajinského prezidenta Zelenského, aby utiekol na Západ.

V súvislosti s útokmi na Ukrajinu vyzval čečenský vodca Ramzan Kadyrov ukrajinského prezidenta Volodymira Zelenského, aby „utekal skôr, ako niečo priletí" a obzeral sa smerom na Západ“.
Drsné slová
"Zelensky sa sťažuje na útoky na Kyjev a  ďalšie  mestá. A čo si ty, Zelenskyj, myslel, ty môžeš, ale iní nie? To znamená osem rokov bombardovať civilistov, ničiť infraštruktúru miest LNR a DNR, bombardovať jadrovú elektráreň, vyhadzovať mosty do vzduchu, ostreľovať dôležité objekty bolo možné, ale keď priletelo na tvoju hlavu, tak to zrazu nikto nemôže?" napísal Kadyrov no svojom Telegramovom  kanáli.
 
Putin z výbuchu na Kerčskom moste obvinil ukrajinské tajné služby
Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu obvinil ukrajinské tajné služby z výbuchu, ktorý v sobotu zasiahol Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným Krymským polostrovom. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Putin počas stretnutia so... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
Utekaj....
"Varovali sme ťa, Zelenskyj, že Rusko ešte poriadne nezačalo, tak sa prestaň sťažovať ako zbabelec, alebo skôr, než niečo priletí, utekaj. Utekaj, Zelenskyj, utekaj bez toho, aby si sa obzrel, na Západ," dodal Kadyrov. Po začatí útokov na ukrajinské mestá napísal, že je teraz spokojný s vedením špeciálnej vojenskej operácie na 100%.
 
Útok na Kyjev
 
Kde udreli

Ukrajinský prezident Volodymir Zelenskyj informoval o ostreľovaní energetickej infraštruktúry v celej krajine. Výbuchy hlásili v Kyjeve, Žitomyre, Chmeľnickom, Dnepropetrovsku, Ľvove, Ternopile a ďalších regiónoch Ukrajiny. Vo viacerých oblastiach hlásili výpadky elektriny, vody, tepla, komunikácií a internetu.


Spolieha sa na pomoc
 
Prezident Zelenskyj počíta s posilnením medzinárodnej politickej a obrannej podpory pre krajinu, vrátane uzatvorenia oblohy. Oznámil to na svojom telegramovom kanáli po rokovaní s britskou premiérkou Liz Trussovou. „Počítame s vedením Spojeného kráľovstva pri posilňovaní medzinárodnej politickej a obrannej podpory pre Ukrajinu, najmä pri bránení našej oblohy. Diskutovali sme o ďalších rozhodných krokoch na zvýšenie tlaku na Rusko,“ napísal ukrajinský prezident.
 
Lukašenko: Bielorusko a Rusko nasadia spoločné regionálne jednotky
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondelok vyhlásil, že Minsk a Moskva nasadia na západných hraniciach jeho krajiny spoločnú bojovú operačnú skupinu. Podľa Lukašenka ide o reakciu na vyostrenie napätia, píše tamojšia štátna agentúra Belta,... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik