Lukašenko: Bielorusko a Rusko nasadia spoločné regionálne jednotky
10 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondelok vyhlásil, že Minsk a Moskva nasadia na západných hraniciach jeho krajiny spoločnú bojovú operačnú skupinu. Podľa Lukašenka ide o reakciu na vyostrenie napätia, píše tamojšia štátna agentúra Belta, na ktorú sa odvoláva denník The Guardian.

Rusko a Bielorusko začali zoskupovať tieto vojenské sily pred dvoma dňami, zrejme po tom, ako bol v sobotu zasiahnutý Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným Krymským polostrovom, píše Belta.

Lukašenko, ktorý je blízkym spojencom šéfa Kremľa Vladimira Putina, obvinil Ukrajinu z prípravy útoku na Bielorusko. "Dnes som už povedal, že Ukrajina nielen diskutuje, ale aj plánuje útoky na územia Bieloruska," uviedol. "Dohodli sme sa na nasadení regionálnej skupiny Ruskej federácie a Bieloruskej republiky," dodal.

Útoky na mestá po celej Ukrajine pokračujú
Rusko spustilo masívnu vlnu útokov na mestá po celej Ukrajine ako odvetu za útok na Kerčský most spájajúci Rusko a Krym, informuje Guardian. Len niekoľko hodín po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin odsúdil útok na most ako „teroristický akt“,... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik