Nedeľný národný beh si vyžiada odklon niektorých liniek MHD
09 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Národný beh Devín – Bratislava, ktorého 74. ročník sa bude v hlavnom meste konať v nedeľu, si vyžiada aj dočasné zmeny v mestskej hromadnej doprave (MHD). Odklon premávky sa dotkne niektorých autobusových a električkových liniek. Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na sociálnej sieti.

"V čase od 7.30 do 13.00 h odkloníme premávku MHD na nábreží Dunaja, v úseku Devín – Devínska cesta – Botanická – Nábrežie arm. gen. L. Svobodu – Rázusovo nábrežie – Vajanského nábrežie," približuje mestský dopravca.

Dočasné zmeny sa dotknú električkových liniek 1 a 4 a autobusových liniek 29, 30, 32, 37, 39, 50 a 70. Ich dočasné náhradné trasy sú zverejnené na webovej stránke www.dpb.sk.

Účastníkov behu dopravia do Devína špeciálne označené autobusy z Vajanského nábrežia a hlavnej stanice. Medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou bude zabezpečená kyvadlová autobusová doprava.

Pobúrená Belousovová: Dávajte pozor vtipálkovia, aby ste to neschytali!
Dnes ráno sa svet zobudil s informáciou o výbuchu na Kerčskom moste. Zábery z miesta obehli internet a škodoradosť, ktorú prejavili niektorí verejní činitelia pobúrila aj Annu Belousovovú (NaS). Už sa ani nepretvarujú "Od skorého rána sa komunita... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Treba počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Vodičov na to upozorňuje polícia i Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ).
"Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave budú počas tohto podujatia zabezpečovať riadenie cestnej premávky, uzavretie ulíc po trase behu a taktiež bezpečnosť chodcov," podotýka polícia na sociálnej sieti.

Od 7.15 do 13.00 h bude uzatvorené Rázusovo i Vajanského nábrežie (v úseku od Mosta SNP po Šafárikovo námestie. Od 8.00 do približne 12.00 h bude uzatvorená pre dopravu Devínska cesta, Kremeľská ulica a cesta Devínska Nová Ves – Devín. Od 9.30 do 11.00 h bude vylúčená doprava z komunikácií v mestskej časti Devín.

V čase od 9.30 do 13.00 h neprejdú autá cez Mostovú ulicu. Medzi 9.45 a približne 12.00 h bude uzatvorená Botanická ulica (v úseku od Riviéry po Most SNP) smerom do centra a taktiež Nábrežie arm. gen. Ľ. Svobodu v smere do centra.

Kňaz Lovaš varuje: Prestaňme hecovať. Keď vyprchajú emócie, nezostane nič
Na pozadí obrovskej ľudskej tragédie, ktorá sa stala v noci z nedele na pondelok a po štvrtkovom prepustení jej aktéra, bývalý novinár varuje pred bičovaním emócií. Ani odborník, ani prvoplánový konzument "Keď sledujem reakcie, i príčetných ľudí,... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik