Prvú obeť, Natálku, pochovali! Slová na poslednej rozlúčke trhali srdcia
08 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Jednou z obetí tragédie, ktorá sa stala na zastávke Zochova v Bratislave (2.10.2022) bola aj devätnásťročná Natália. V piatok sa s ňou v Spišskej Novej Vsi navždy rozlúčili. Slová, ktoré ozneli na poslednej rozlúčke trhali srdcia.

„Chcem počuť tvoj smiech aj tvoj trefný a vtipný komentár. Prosím, Naty, vráť sa,“ odznelo na pohrebe 19-ročnej Natálky.

Smútočnú reč predniesol dekan fakulty, na ktorej Natália študovala, ale aj jej kamarátka, za ktorou v ten večer išla, petože bývali spolu.

„To je ten zlom života, kedy kamarátov začnete vnímať ako svoju rodinu. Navzájom sme sa o seba starali, kontrolovali sa, či tá druhá nie je hladná, či jej netreba s niečím pomôcť, jedna nezaspala, kým tá druhá neprišla domov,“ spomínala jej spolubývajúca.

Vence položili aj jej bývalí spolužiaci zo základnej školy

„Napísali sme si do starej skupiny, kde sme všetci spolužiaci a asi tak polovica tomu neverila. Mysleli si, že to je len nejaký vtip alebo niečo také a nakoniec tu stojíme a je to realita,“ povedal podľa TVNoviny.sk, spolužiak zo základnej školy Aleš Kováč.

Tragická nehoda, ktorú spôsobil opitý vodič si vyžiadala dokopy päť obetí a niekoľkých zranených.  Auto šoféroval Dušan Dědeček, dnes už bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska. Muža obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia, hrozí mu tak 20 až 25 rokov za mrežami alebo doživotie. Stíhaný je na slobode.

Igor Daniš: Hanba, Hanba, Hanba! TO sa môže stať hádam IBA na Slovensku!
"Slovensko trpí na absenciu spravodlivosti a morálky. Akoby sme ako národ stále nedospeli. Čo sa musí stať, aby sa tak konečne stalo?" Pýta sa komentátor denníka Pravda, Igor Daniš. "Hanba! Do neba volajúci cynizmus súdnictva" _je názov názorového... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik