V českej škole to už začalo! Žiaci sedia v studených triedach, rozdávajú im prikrývky
05 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Energetická kríza sa rozšírila do viacerých európskych krajín vrátane Českej republiky. Internetom začalo kolovať video, na ktorom sa rozdávajú deky žiakom v škole, v Českej republike, aby im počas vyučovania nebola zima.

"Vojna, ktorá vypukla medzi Ruskom a Ukrajinou 24. februára, spôsobila vo svete energetickú krízu a po sankciách uvalených západnými krajinami Rusko radikálne zasiahlo do európskych dodávok plynu," píše Index.

V tejto súvislosti sa v európskych krajinách denne realizujú kroky na úsporu energie, šetrí sa napríklad vypínaním, alebo nezapínaním kúrenia.

V Českej republike s príchodom jesene klesla teplota vzduchu na 7-10 stupňov, čo malo za následok, že ochladenie aj v triedach škôl.  

Vedenie školy sa napokon rozhodlo namiesto zapnutia ohrievačov rozdávať žiakom deky.

Podobne budú podľa tlačových správ učitelia postupovať aj v ďalších českých školách.

Chmelár: Slovensko má našliapnute na ťažkú diktatúru!
Hosťom relácie BEZ CENZÚRY Rasťa Ekkerta bol historik a politický analytik Eduard Chmelár. V relácii sa pýta, či je vhodné kvôli západným cieľom na Ukrajine riskovať jadrový konflikt a dokonca aj tretiu svetovú vojnu. Stanoviská nie len... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik