Eduard Heger sa dôrazne ohradil! Píše o účelových klamstvách
04 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Eduard Heger, premiér Slovenskej republiky vyzýva na sociálnej sieti, aby sa nezneužívala tragédia na burcovanie vášní. Dôrazne sa ohradzuje voči tomu, aby protokolárne prijatie členov Deaflympijského výboru Slovenska na úrade vlády, bolo v súvislosti s tragickou nehodou v Bratislave zneužívané na výrobu senzácie zo strany bulvárnych a dezinformačných médií a vysvetľuje.

Eduard Heger vysvetľuje, že členov Deaflympijského výboru prijal 26. apríla za účelom podpory ich reprezentácie v Brazílii.

Vysvetľuje, že s vinníkom nehody, Dušanom Dědečkom sa okrem spomínaného prijatia nikdy nestretol ani priamo či nepriamo nekomunikoval.

"Ak si niekto mýli protokolárne povinnosti voči športovcom so zabezpečovaním si “priaznivých kontaktov,” buď to robí úmyselne alebo je absolútne neznalý problematiky výkonu funkcie predsedu vlády," píše Eduard Heger.

"Účelové klamstvá, ktoré bol niekto schopný pospájať v tejto súvislosti, sú neakceptovateľné a len burcujú negatívne vášne v spoločnosti," myslí si Eduard Heger.

A verejne vyzýva,aby aj vzhľadom na bolesť, ktorú prežívajú blízki obetí, vyzývam, aby takéto neprofesionálne konanie bolo zastavené.

"Tieto nepravdy okamžite začala zneužívať dezinformačná scéna, ktorá ich využíva na šírenie zloby," píše Heger. A dodáva, že novinársku prácu má v hlbokej úcte.

"Považujem za nevyhnutné, aby novinári mohli svoju prácu vykonávať slobodne a mali na to vytvorené podmienky. Apelujem však, aby si boli vedomí aj zodpovednosti, ktorú majú voči svojim čitateľom, ako aj celej verejnosti," konštatuje premiér Eduard Heger na sociálnej sieti.

Tragédia v Bratislave: K študentom z UK aj STU pribudla piata obeť
Medzi obeťami tragickej nehody na bratislavskej zastávke Zochova boli študentka a študent Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti. "Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Päť mŕtvych a šesť zranených

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu (2. 10.) v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a šesť zranených, z toho dvaja ľudia bojujú o život.

Chmelár: Slovensko má našliapnute na ťažkú diktatúru!
Hosťom relácie BEZ CENZÚRY Rasťa Ekkerta bol historik a politický analytik Eduard Chmelár. V relácii sa pýta, či je vhodné kvôli západným cieľom na Ukrajine riskovať jadrový konflikt a dokonca aj tretiu svetovú vojnu. Stanoviská nie len... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik