Univerzita tretieho veku UNIZA má voľné kapacity
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Univerzita tretieho veku (U3V) Ústavu celoživotného vzdelávania (ÚCV) Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) otvorila v Žiline, Čadci a Považskej Bystrici 27. akademický rok pre študentov vo veku 45 a viac rokov.

Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA má U3V v ponuke stále niekoľko vzdelávacích programov.

Doplnila, že ide o programy Pamiatky UNESCO, Život a tradície predkov, Ako sa nestratiť v labyrinte dejín, Dejiny Slovenska a Dejiny Žiliny. "U3V pripravila 14 jednoročných, dvojročných a trojročných vzdelávacích programov pre 367 študentov. Z toho pre 306 študentov prvých ročníkov," uviedla Valentovičová.

U3V podľa nej jedinečne prepája generácie a realizuje dobrovoľnícke aktivity vo vzdelávaní pre základné a stredné školy. "Výsledkom sú medzigeneračné workshopy, kde staršia generácia odovzdáva životnú múdrosť, poznatky z rôznych oblastí života a šíri dobré meno univerzity. Bonusmi pre študentov i verejnosť sú popularizačné prednášky Cesty poznávania i podcasty so zaujímavými osobnosťami a myšlienkami," podotkla Valentovičová.

"U3V pulzuje profesijnými príbehmi, hodnotnými témami prednášok jej lektorov a zároveň rozmanitými životnými príbehmi jej študentov už viac než dve desaťročia. Aké sú jej vízie? Prvou je pokračovanie v dobrovoľníckych aktivitách a budovanie partnerstva v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Ďalšou je byť pre starších i mladších študentov príjemným spoločníkom v osobnom živote a kvalitnou značkou vo vzdelávaní," dodala Ľubica Mindeková z U3V ÚCV UNIZA.

Katastrofické scenáre generála Šándora: Rus ešte nenasadil tú najťažšiu silu
Hlas generála Andora Šándora je jeden z tých, ktoré nie sú v konflikte Ruska a Ukrajiny na žiadnej zo strán. Dlhodobo sa na konflikt pozerá nezaujato a s chladnou hlavou. V podobnom duchu sa nesú aj jeho názory. Boli to Rusi? "Západný svet ukázal... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik