SHMÚ varuje 
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

SHMÚ varuje pred nárazovým vetrom na juhozápade SR i na horách.

Na juhozápadnom Slovensku je v priebehu popoludnia a večera potrebné rátať s nárazovým vetrom. "Môže dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu," upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vo vydanej výstrahe s platnosťou od 12.00 do 22.00 h.

Meteorológovia takisto varujú pred víchricou na horách severného a stredného Slovenska. "V polohách nad pásmom lesa očakávame výskyt vetra, ktorý môže dosiahnuť v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu," dodávajú.

Nebezpečenstvo silného vetra platí v oblasti Vysokých a Nízkych Tatier, Pienin i Malej a Veľkej Fatry do utorkového (4. 10.) rána.

Nicholsonová nakydala z Bruselu: Slovenskí vodiči sú odrazom národa!
Liberálna europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová si myslí, že spôsob, akým vodiči šoférujú, svedčí o vyspelosti národa. Jedným dychom však dodáva, že opitý vodič za volantom nie je prototypom slovenského vodiča. Má to však svoje "Ale" "Vždy, keď... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik