Ivan Korčok: To je koniec!
02 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Ivan Korčok, exminister zahraničných vecí sa lúči s politikou. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti sa vyznáva zo svojich dôvodov a napriek návrhu, aby sa naďalej angažoval v slovenskej politike, končí.

Ako píše, po odchode z postu ministra zahraničných vecí mu Richard Sulík navrhol angažovať sa ďalej v slovenskej politike. Túto ponuku predsedu SaS si Ivan Korčok váži aj preto, že išlo o návrh predpokladajúci jeho významné zapojenie do vnútornej politiky v SR v rámci strany Sloboda a Solidarita, ktorú považuje za dobre fungujúcu stranu so silným a vyprofilovaným programom.

Avšak po dôslednom zvážení všetkých súvislostí a okolností sa bývalý minister zahraničných vecí rozhodol na ponuku SaS nereflektovať a ukončiť tak súčasnú etapu svojho politického pôsobenia.

Na Slovensku sa má vyrobiť pre Ukrajinu 16 húfnic Zuzana 2
Štátna akciová spoločnosť Konštrukta Defence by mala vyrobiť pre Ukrajinu ďalších 16 kusov samohybných kanónových húfnic Zuzana 2. Výrobu novej techniky budú financovať spoločne Dánsko, Nemecko a Nórsko, ktoré na tento účel vyčlenili 92 miliónov... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ako píše: "Rozhodol som sa takto predovšetkým preto, lebo som presvedčený, že do významnej pozície vo vnútornej a straníckej politike má človek vstupovať prirodzeným spôsobom, to znamená cez získanie mandátu vo voľbách. Toto nie je môj prípad a zároveň som presvedčený, že súčasný vývoj na domácej scéne sa v najbližšej dobe, či už do riadnych alebo predčasných volieb, bude odohrávať najmä v parlamente, ktorého nie som súčasťou."

V závere svojho príspevku sa poďakoval strane SaS, ktorá ho do funkcie ministra nominovala, a tiež poslaneckému klubu a členom za podporu, ktorú považoval pre svoje pôsobenie vo vláde za obzvlášť dôležitú.

Nekompromisné vyhlásenie Turecka
Vstup Švédov a Fínov do NATO môžu vetovať Turci. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu opäť vyhlásil: nepodporia vstup Švédska a Fínska do NATO, kým obe krajiny nesplnia sľuby, ktoré im dali. Vstup týchto dvoch krajín do NATO neblokuje... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.