Užite si v sobotu kultúrno-historický festival Bitka o Bratislavu
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

V bratislavskom Sade Janka Kráľa sa v sobotu koná kultúrno-historický festival Bitka o Bratislavu. Hlavnou časťou programu je rekonštrukcia bitky z októbra 1620, zasadená do prostredia historického Uhorska. Organizátori podujatia o tom informujú na svojom webe.

"V tomto ročníku sa presunieme v čase do roku 1620. Pôjde o rekonštrukciu bitky, respektíve krátkeho obliehania, ktoré sa odohralo pred bránami mesta 8. októbra 1620," priblížili organizátori. Podujatie sa začalo o 10.00 h. Jeho súčasťou sú aj ukážky zbraní z obdobia tridsaťročnej vojny či prezentácia dobového lekárskeho umenia.

Popoludní je od 13.00 h naplánovaný dobový kostýmový sprievod Starý mestom. O dve hodiny neskôr sa uskutočnia ukážky manévrov vojenských regimentov. Súčasťou programu je aj dobová hudba. Na 16.00 h sú naplánované výstrely z dela. Rekonštrukcia obliehania mesta by sa mala začať o 16.10 h.

OĽaNO jednoznačne: My sa nikdy nevzdáme!
Oligarchom veľmi vadíme, no my sa nikdy nevzdáme! Takto sa "vyhráža" vládnuce hnutie OĽaNO na svojej stránke na sociálnej sieti. "Dvanásť rokov ničili Slovensko, uniesli náš štát a odovzdali ho do rúk bossa nitrianskej mafie. Smer, Hlas a... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik