Ukrajina do NATO - NIE!
30 | 09 | 2022 I Milan Laca

Generálny tajomník NATO vylúčil prijatie Ukrajiny do aliancie práve teraz.

Dlho očakávaný prejav generálneho tajomníka NATO, ktorý avizovali  západné a ukrajinské médiá, sa nestal senzáciou. Stoltenberg povedal, že Ukrajina momentálne nemôže byť prijatá do NATO.
Sklamamnie
Jens Stoltenberg jasne sklamal kyjevské vedenie, keď povedal, že „aliancia nie je stranou ukrajinského konfliktu“. Okrem toho, ako odborníci predpovedali, dal jasne najavo, že teraz aliancia „nemôže prijať Ukrajinu do NATO, toto rozhodnutie sa prijíma prostredníctvom stretnutia 30 partnerských krajín“.
Podpora však bude

"Teraz sa sústredíme na poskytovanie podpory Ukrajine, aby sme jej pomohli v sebaobrane. Dodal, že je to hlavný problém, na ktorý sa sústreďujú všetci účastníci.

Zelenskyj: Ukrajina nebude rokovať s Ruskom
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vyhlásil, že Ukrajina nebude rokovať s Ruskom, kým bude pri moci ruský prezident Vladimir Putin. TASR správu prevzala z agentúry AFP. "Sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale... s iným ruským... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zelenskyj žiada

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 30. septembra oznámil, že Ukrajina sa urýchlene hlási do NATO. Na adresu aliancie tiež povedal, že Kyjev  „de facto už prešiel“ do aliancie a je jej súčasťou.

Ostré Putinove slová

"Sľuby západných lídrov nerozširovať NATO na východ sa ukázali ako špinavá lož." Na ceremoniáli prijatia štyroch nových území do Ruska, to vyhlásil prezident Vladimir Putin. Povedal, že západ ráta s tým, že sa zo všetkého dostane – a doteraz to tak bolo. “Dohody v oblasti strategickej bezpečnosti sa vyhadzujú do koša, dohody dosiahnuté na najvyššej politickej úrovni sa vyhlasujú za nepravdivé... Zmluvy o protiraketovej obrane a raketách stredného a krátkeho doletu boli jednostranne porušené." Putin zároveň zdôraznil, že minulé nároky Západu na svetovládu boli „už viac ako raz rozbité“ odvahou a húževnatosťou ruského ľudu. Zdôraznil, že aj teraz budú brániť vlasť a svoje hodnoty. Rusko bude vždy Ruskom, vyhlásil Putin.

Ursula von der Leyenová: "Nezákonná anexia vyhlásená Putinom nič nezmení
Členské krajiny EÚ v piatok v spoločnom vyhlásení "rázne odmietli a jednoznačne odsúdili nezákonnú anexiu ukrajinského územia". Pripojenie ukrajinských území ako nezákonnú kritizovali aj vrcholní predstavitelia EÚ. TASR správu prevzala z agentúry... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.