Šojgu stratil Putinovu dôveru
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Šojgu stratil Putinovu dôveru, nezaradených vojakov na front posielan samotný prezident Vladimír Putin.

Byrokratické chyby pri čiastočnej mobilizácii Ruska môžu naznačovať, že ruský prezident Vladimir Putin opäť spolupracuje s veliteľmi ruských ozbrojených síl, ktorí sú priamo na bojisku, informuje maďarský portál Index na základe informácií z Institute for the Study of War.

To, že Putin obišiel štandardný postup komunikácie cez ministerstvo obrany, naznačuje, že na front sú okamžite posielaní nevycvičení záložníci. Aj to podľa analytikov svedčí o strate dôvery v Šojguov rezort.

Konfliktné a nekonzistentné príbehy používané predstaviteľmi Kremľa a ruským ministerstvom obrany o mobilizačných procedúrach môžu naznačovať, že Putin vydal odlišné alebo protichodné rozkazy, ako hlavný veliteľ, hovorí podľa Index správa z Institute for the Study of War.

Belousovová: Robíte si z voličov bláznov
Anna Belousovová (NaS) pozorne sledovala štvrtkové odvolávanie ministra financií, ktoré iniciovali opoziční poslanci spoločne s SaS. Zvlášť reagovala na lavírovanie Tomáša Tarabu medzi opozíciou a koalíciou. Odvoláva sa premiér Sulík... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik