Juraj Šeliga bránil Zuzanu Čaputovú a skritizoval Igora Matoviča, ktorý mal v rozprave klamať
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Minister Matovič by mal byť opatrný v tom, čo si praje, pretože niekedy sa priania môžu splniť. Osobné útoky robia z politiky hnusné miesto na fungovanie a odrádzajú všetkých slušných ľudí, aby do nej vstúpili. Odrádzajú viacerých poslancov, aby uvažovali o pokračovaní v politike. Pani prezidentka nie je zlá žena alebo nepriateľ len preto, že má iný názor, bodka a tri výkričníky," poznamenal Juraj Šeliga (Za ľudí) na margo vystúpenia Igora Matoviča (OĽaNO) v pléne NR SR počas svojho odvolávania z postu ministra financií.

„Myslím si, že na Slovensku je možno 100-tisíc vhodnejších žien, ktoré by mohli byt prezidentkou,“ uviedol počas vystúpenia v pléne NR SR Igor Matovič (OĽaNO), minister financií na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej.

Igor Matovič hovoril aj o novinároch, ako o progresívnych fašistoch. Uviedol vo svojom vystúpení, že aj Hitler mal novinárov, ktorí mu slepo pomáhali

"Slová, ktoré zneli včera v pléne, sú neprijateľné," zdôraznil Juraj Šeliga.

"Nie, nejde o kritiku, na to má každý politik právo, ale ide o reči o fašizme alebo lepších ženách. Je to dehonestujúce, koniec koncov, veľmi jasne som sa voči tomu ozval. Osobné útoky robia z politiky hnusné miesto na fungovanie a odrádzajú všetkých slušných ľudí, aby do nej vstúpili. Odrádzajú viacerých poslancov, aby uvažovali o pokračovaní v politike. Pani prezidentka nie je zlá žena alebo nepriateľ len preto, že má iný názor, bodka a tri výkričníky," vysvetlil Šeliga.

"Nikto nie je majiteľom pravdy, ani novinári ani politici. No politici majú väčšiu zodpovednosť, pretože majú novinárom vytvárať legislatívne, ale aj kultúrne prostredie, aby mohli spoločne pravdu hľadať," dodal Šeliga.

Eduard Heger zverejnil súbor odporúčaní pre energetické úspory
Štát prispeje k úspore výdavkov za energie, oznámil na sociálnej sieti Eduard Heger, premiér Slovenskej republiky a zverejnil súbor odporúčaní pre jednotlivé rezorty a úrady, z ktorých by mali ľubovoľne nakombonovať svoj ideálny mix. "Budovy sú,... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Včerajšia rozprava však bola klamstvom," uviedol Juraj Šeliga.

"Na Slovensku v normálnych štandardných médiách nie sú žiadni fašisti. Tlak na ministra financií je bez debaty enormný, ale ani to mu nedáva právo vytvárať paralely medzi novinármi a Hitlerovým Nemeckom," vysvetlil Šeliga.

"Minister Matovič by mal byť opatrný v tom, čo si praje, pretože niekedy sa priania môžu splniť," odkázal Šeliga Matovičovi na sociálnej sieti.

"Nechcem, a môžem povedať za viacerých kolegov z koalície, že nechceme predčasné voľby, ale presne takéto prejavy a takéto vystúpenia nás vyháňajú z koalície. Hovoríme si, nechceme návrat Fica, chceme, aby pokračovali vyšetrovania, chceme pomôcť pri energetickej kríze, chceme podržať chrbát Hegerovi, ale hrniec je natlakovaný a ak minister financií nechce, aby vybuchol, tak by mal prestať prikladať do ohňa," skonštatoval v závere príspevku na sociálnej sieti.

Rokovanie parlamentu prerušili pre zdravotné ťažkosti jedného z poslancov, píše TASR.

Počas štvrtkového rokovania parlamentu skolaboval poslanec Ján Kerekréti (OĽANO), rokovanie 72. schôdze tak museli po 16.00 h prerušiť. Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR potvrdil, že poslanec Kerekréti je pri vedomí.

Štvrtkové rokovanie parlamentu sa skončilo skôr ako zvyčajne. Poslanci sa opäť zídu v piatok (30. 9.) od 9.00 h, no v tento deň sa už hlasovať nebude. Najbližšie tak poslancov čaká hlasovanie v utorok (4. 10.).

Štefan Hamran sa vyjadril k bitke dvoch poslankýň
Vyšetrovanie bitky poslankýň Tabák (Sme rodina) a Bittó Cigánikovej (SaS) zaujíma aj policajného prezidenta Štefana Hamrana. Vyjadril sa k nej. Svedkovia sú, lenže... Poslankyňu NRSR Janku Bittó Cigánikovú fyzicky napadli. Urobila tak jej... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.