Eduard Heger zverejnil súbor odporúčaní pre energetické úspory
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Štát prispeje k úspore výdavkov za energie, oznámil na sociálnej sieti Eduard Heger, premiér Slovenskej republiky a zverejnil súbor odporúčaní pre jednotlivé rezorty a úrady, z ktorých by mali ľubovoľne nakombonovať svoj ideálny mix. 

"Budovy sú, žiaľ, najväčším „žrútom“ energie a veľká väčšina z nich je energeticky neefektívna," myslí si Eduard Heger.

"V stredu na vláde sme preto prijali opatrenie, ktorým štát priamo prispeje k šetreniu energií," informoval Heger v piatok.

"Schválený návrh zaväzuje ministerstvá a ostatné ústredné orgány štátnej správy usporiť minimálne 15 % energie. Ideme tak príkladom a zároveň ukážeme, ako rýchlo sa dá dosiahnuť úspora," vysvetľuje Heger.

"V prípade, že k úspore nepríde, tak sa verejným subjektom ukráti na financiách," dodáva Heger

"Výdavky na energie pre administratívne budovy sú vysoké a jedným z najlepších krátkodobých opatrení je práve znížiť spotrebu. Môžeme tak v roku 2023 ušetriť v rozmedzí 148 až 191 mil. eur," konštatuje Eduard Heger.

"Ako úsporu jednotlivé rezorty a úrady dosiahnu, je len na nich," uviedol Heger.

Generál Viktorín: Prebudenie Juraja Krúpu
Generál Jozef Viktorín (Republika), je presvedčený o tom, že Juraj Krúpa, člen poslanec klubu SaS sa prebudil. V príspevku na sociálnej sieti vysvetľuje, prečo. "Tento pán sa po prestupe do SaS zrazu prebudil. Predstavte si, že chce odstúpenie... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Súbor odporúčaní pre jednotlivé rezorty a úrady, z ktorých by mali ľubovoľne nakombonovať svoj ideálny mix

-Zníženie teploty vykurovania

-Obmedzenie využívania nepotrebných elektrických spotrebičov

-Ukončenie vonkajšieho osvetľovania verejných budov

-Uskutočnenie informačnej kampane na zaangažovanie zamestnancov na úsporách

-Zavedenie povinnej práce z domu v určitom období a pod.

"Opatrenia sa nevzťahujú na špeciálne priestory ako napríklad nemocnice, zdravotnícke zariadenia, zariadenia sociálnych služieb, školské zariadenia či zariadenia na výkon väzby alebo výkon trestu odňatia slobody," dodal Heger.

Štefan Hamran sa vyjadril k bitke dvoch poslankýň
Vyšetrovanie bitky poslankýň Tabák (Sme rodina) a Bittó Cigánikovej (SaS) zaujíma aj policajného prezidenta Štefana Hamrana. Vyjadril sa k nej. Svedkovia sú, lenže... Poslankyňu NRSR Janku Bittó Cigánikovú fyzicky napadli. Urobila tak jej... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.