Raši: Opakuje sa nám tu katastrofa pri pandémii
29 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Vláda SR zlyháva pri riešení situácie s platmi zdravotníkov, svojou nečinnosťou ohrozuje životy a zdravie občanov. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši na štvrtkovej tlačovej konferencii. Poukázal na vyjadrenia Lekárskeho odborového združenia (LOZ) o avizovaných výpovediach minimálne 1948 lekárov.

"Nekonaním vlády a neriešením požiadaviek zdravotníkov môže dôjsť ku kolapsu zdravotného systému," podčiarkol Raši s tým, že vláda sa nepoučila z pandémie a opätovne zlyháva pri riešení problémov občanov.

Kabinet sa podľa neho stáva bezpečnostným rizikom pre Slovensko. Hovorí o hazarde so životmi ľudí. Upozornil, že po odchode lekárov bude ohrozené poskytovanie celkovej zdravotnej starostlivosti, aj tej neodkladnej.

Poslanec kritizoval postup predstaviteľov vlády pri rokovaniach so zdravotníkmi, ktoré k ničomu neviedli. Vláda napokon podľa jeho slov prijala zákon, s ktorým prakticky nie je spokojný nikto. Skonštatoval, že priestor a čas riešiť pripomienky tu bol a že sestry i lekári boli ústretoví ku kompromisom.

Ľady sa pohli! Konečne vymysleli, ako prilákať lekárov
Nadštandardné podmienky pre lekárov sú realitou. Banskobystrická župa im zariadi ambulanciu, poskytne nové auto aj bývanie. Nedostatok lekárov rieša motivujúcimi benefitmi a lekári nielen neodchádzajú, ale poniektorí sa aj vrátia. Nadštandardný... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik