Na Václaváku viala aj slovenská vlajka a spievala sa aj slovenská hymna (VIDEO)
29 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

V Prahe na Václavskom námestí sa v stredu 28.9. opäť demonštrovalo proti vláde Petra Fialu. Protestujúci požadovali jej demisiu a najbližšie chcú požiadať prezidenta Zemana o odvolanie vlády a vyhlásenie predčasných volieb.

Akcia, ktorej sa zúčastnil aj Slovák Ján Baránek spolu s niekoľko desiatkami tisíc demonštrantov, sa začala českou hymnou, nad davom viali české vlajky a protivládne transparenty.

Dav skandoval "demisi", "hanba" či "zlodeji". Rečníci kritizovali kroky vlády pri riešení energetickej krízy, kritizovali však aj cenzúru či totalitu. V rámci demonštrácie sa rečníci vyjadrovali proti vojne a dodávkam zbraní na Ukrajinu a vyzývali poslancov, aby vystúpili zo svojich strán a ako nezávislí pokračovali vo svojej práci, tentoraz však "priamo pre český národ."

Beňová: Zlyháva celá koalícia! Je čas na vyslovenie nedôvery vláde
Nie je len ministrom financií a expremiérom, je aj predsedom OĽaNO. To je ďalší dôvod, pre ktorý by mal predseda vlády spojiť toto hlasovanie s vyslovením dôvery celej vláde a teda de facto celej koalícii. Týmito slovami sa ku odvolávaniu ministra... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Svoju podporu českým bratom vyjadrili aj prítomní Slováci. Na sociálnej sieti uverejnil Ján Baránek niekoľko príspevkov priamo z pódia, posledným je video zo záveru protestu, v ktorom zazneli hymny ČR a SR.

Desaťtisíce ľudí protestovali na Václavskom námestí v Prahe proti vláde Petra Fialu. Žiadali jej rezignáciu a 10. októbra chcú požiadať prezidenta Zemana, aby odvolal vládu a vyhlásil predčasné voľby. Ďalší protest organizátori zvolali 28. októbra. Demonštrácie sa dnes konali aj v iných českých mestách a konali sa bez väčších konfliktov.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik