Beňová: Zlyháva celá koalícia! Je čas na vyslovenie nedôvery vláde
29 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Nie je len ministrom financií a expremiérom, je aj predsedom OĽaNO. To je ďalší dôvod, pre ktorý by mal predseda vlády spojiť toto hlasovanie s vyslovením dôvery celej vláde a teda de facto celej koalícii.

Týmito slovami sa ku odvolávaniu ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti vyjadrila aj Monika Beňová. Podľa poslankyňe Európskeho parlamentu vláda nefunguje, a to nielen preto, že je menšinová. Myslí si, že predseda víťaznej strany z volieb v roku 2020 vo svojej pozícii neobstál ani ako premiér, ani ako minister. A nielen on.

Múzeum špeciálneho školstva sa zapojí do Európskej noci výskumníkov
K účastníkom 16. ročníka Európskej noci výskumníkov sa v piatok 30. septembra pripojí aj Múzeum špeciálneho školstva v Levoči. Odborník na environmentálnu výchovu na besedách tam priblíži unikátnosť národného parku (NP) Slovenský raj. "Posledný... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Kritika neminie nikoho

Neodpustila si ani kritiku na adresu ministra vnútra Romana Mikulca, ktorého obviňuje z neschopnosti, kvôli ktorej na hraniciach so Slovenskom zavádzajú kontroly Česká republika a Rakúsko. Navrhovanému ministrovi školstva vytýka, že "je proti rovnosti príležitostí pre ženy a proti všetkému, čo k normálnemu životu v tomto storočí patrí". Zaradom adresuje výčitku aj ostatným ministrom:

"Ministerka V. Remišová je absolútne neschopná riešiť čerpanie miliárd z EÚ. Ministra zahraničných vecí R. Káčera nezaujímajú názory poslancov, ktorí na rozdiel od neho boli riadne zvolení vo voľbách. Minister hospodárstva “uvidí” ako sa bude riešiť energetická kríza."

Čaká nás riadne zvyšovanie! Cien, nie platov...
Pre Slovákov zas len zlé správy! Analytici predstavili desivé prognózy ohľadom zvyšovania cien. Elektrina bude drahšia o 40, plyn o 60 percent a za teplo si priplatíme viac až o 135 percent. V utorok predstavil štátny tajomník ministerstva... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Premiérove vyjadrenie

Beňová si podáva aj premiéra Hegera za jeho vyjadrenie, že ak to nevyrieši EÚ, tak sa slovenská ekonomika zrúti. Na toto by podľa nej mali brať ohľad aj poslanci ako Tomáš Taraba - predseda ŽIVOT NS. Kvôli tomuto všetkému je podľa nej nutné spojiť hlasovanie o odvolávaní Igora Matoviča s hlasovaním o dôvere celej vláde. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik