Melicher o Mikulcovi: Miesto riešenia utečeneckej krízy, prihrával zákazky NAŠIM ľuďom
29 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Česko a Rakúsko zaviedli kontroly na hraniciach so Slovenskom. "Do tejto situácie sme sa nemuseli dostať, ak by sme mali na Slovensku vládu, pre ktorú nie je štát len dojnou kravou na prihrávanie tučných zákaziek pre svojich kamošov," vysvetlil Igor Melicher, mladý sociálny demokrat. 

"OĽaNO prihralo kontrolu nad migráciou svojím kamošom z keteringových firiem a slováci dostali na oplátku kontroly na hraniciach s Českom a Rakúskom," zdôrazňuje Igor Melicher na sociálnej sieti.

Pripomína, že po Česku zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom aj Rakúsko.

"Dôvodom je  zvýšená nelegálna migrácia, pri ktorej využívajú migranti Slovensko ako tranzitnú krajinu smerom na západ," vysvetľuje Melicher.

"V momente, keď bolo jasné, že Slovensko zasiahne migračná vlna a Slovensko sa zmení na tranzitnú krajinu, mal štát posilniť svoje kapacity, odchytávať prevádzačov a prerušiť toky nelegálnej migrácie," myslí si Melicher.

Rakúsko od polnoci zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom
Rakúsko od polnoci zo stredy na štvrtok zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskou republikou. Pre tlačovú agentúru APA to v stredu ráno povedal hovorca rakúskeho ministra vnútra Gerharda Karnera. Česká vláda v pondelok - z dôvodu zvýšenej... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Zlyhanie ministra vnútra Romana Mikulca

Melicher zdôrazňuje, že namiesto riešenia utečeneckej krízy sme sa zo strany ministra Mikulca dočkali prihratia zákazky na riešenie utečeneckej a migračnej krízy v hodnote desiatok miliónov euro zo štátneho rozpočtu dvom firmám spriazneným OĽaNO.

"Keby to však boli nejaké skúsené firmy, tak by človek ešte privrel oči. Lenže tieto firmy sa špecializujú na oslavy, podnikové eventy a podávanie občerstvenia. A takéto firmy dostali na Slovensku kontrolu nad tranzitom a migráciou," dodáva mladý sociálny demokrat.

"OĽaNO tak vymenilo bezpečnosť a pripravenosť Slovenska za zákazky pre "ich ľudí," ktorí im ozvučovali volebnú noc a chystali chlebíčky. Kamoši Matoviča a Hegera si napakovali vrecká a slovenskí občania na oplátku dostali kontroly na hraniciach s Českom a Rakúskom," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Igor Melicher.

Kontroly na štátnych hraniciach s Rakúskom a Českom

Česká vláda v pondelok - z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie - schválila nariadenie o dočasnom zavedení kontrol na štátnej hranici so Slovenskom. Platiť začalo od dnes polnoci. Nariadenie je v prvej fáze schválené na desať dní, potom česká vláda rozhodne o možnom predĺžení.

Po Česku aj Rakúsko zaviedlo dnes od polnoci kontroly na hraniciach so Slovenskou republikou. 

Juraj Blanár: Sulík uznal, že Smer vládol dobre
V krátkom statuse na sociálnej sieti reagoval na dnešné vystúpenia poslancov pri odvolávaní Igora Matoviča Juraj Blanár, podpredseda strany Smer-SD. Zaujal ho výrok Richarda Sulíka, v ktorom pochválil Petra Pellegriniho, že bol vraj lepším... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik