AKTUALIZOVANÉ o vyjadrenie SEPS! Chystá sa štátna žúrka za 130 tisíc eur z našich daní!(VIDEO)
27 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Vo štvrtok sa chystá štátna žúrka za 130 000 eur z našich daní! Upozorňuje na to Martin Dorčák zo strany Hlas - SD.

"Viete o tom, že v našich účtoch za elektrinu sa každý jeden z nás skladá na obrovskú žúrku zamestnancov štátnej energetickej firmy s Helenkou Vondráčkovou a Adamom Ďuricom za 130 tisíc eur?," pýta sa Dorčák a ďalej vysvetľuje.

Vo štvrtok sa v Bratislave na Trnavskej ceste uskutoční Deň energetikov. Organizuje ho Slovenská elektrizačná a prenosová sústava (SEPS). To je štátna firma, ktorá má na starosti vysokonapäťové elektrické vedenia a každý rok dosahuje tržby prevyšujúce 300 miliónov eur a zisk v desiatkach miliónov eur.

"Dobre počujete - štátna firma, ktorej generálneho riaditeľa vymenoval súčasný premiér Eduard Heger, si v čase rekordných cien elektriny, keď mnohí ľudia rozmýšľajú, či si kúpia potraviny alebo si doma zakúria, urobí párty za 130 tisíc eur! To sú takmer štyri milióny korún!

A to nie je všetko. Viac vo videu.

&ref=sharing

Vyjadrenie SEPS

Do redakcie Hlavného denníka bol, po publikovaní článku, doručený email od spoločnosti  Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. , podpísaný Ing. Sandrou Kotzigovou, špecialista- hovorca so žiadosťou o doplnenie stanoviska. Žiadosti sme vyhoveli a stanovisko uvádzame v plnom znení.

"Áno, pre našich zamestnancov organizujeme po dvoch rokoch covidu konečne tradičný Deň energetikov. Predtým bol úplne každý rok od roku 2002. To je pravda, zvyšok tvrdení vo videu pána poslanca je postavených na lži a manipulácii.

Celá akcia pre 350 ľudí bude bez politikov, organizátor bol vybraný v transparentom výbere 7 relevantných spoločností a bude stáť 83 tisíc eur bez DPH (SEPS je platcom DPH). Podobné Dni energetikov pre svojich zamestnancov pripravujú tento rok aj ďalšie slovenské spoločnosti v tomto sektore.

SEPS za posledné dva roky ušetril milióny eur na lepšom obstarávaní, odstránení zbytočných marketingových nákladov smerujúcich do externého prostredia a odstrihávaní sa od oligarchov, ktorí riadili práve stranu SMER, z ktorej pochádza väčšina našich dnešných kritikov v HLAS-e. Práve kvôli kríze v energetickom sektore SEPS pred dvomi týždňami zrušil oslavy 20. výročia spoločnosti, ktoré sa mali konať v tomto novembri. Na svojich ľuďoch – zamestnancoch – ale šetriť nemôže.

Stretávanie zamestnancov a posilňovanie ich väzby ku kolegom, firme a spoločne zdieľaným hodnotám je pre Slovenskú elektrizačnú prenosovú sústavu, podobne ako pre všetky spoločnosti na tejto planéte, kľúčovou zložkou budovania dobrých pracovných tímov, ktoré pre ľudí a celý energetický sektor dobrou prácou priniesli nízke prenosové tarify a v posledných rokoch len na dani z príjmu právnických osôb ďalšie milióny eur pre štátny rozpočet. Za akciou si stojíme, je súčasťou našej internej komunikácie a veríme, že sa zamestnancom bude páčiť.

Rýchly sumár neprávd a manipulácií vo videu HLAS-u:

Nepravda: Akcia bude stať 130 tisíc

Pravda: Akcia bude stáť 83 tisíc eur

Nepravda: SESP počas krízy nešetrí.

Pravda: SESP len na reklame, eventoch a marketingu v rokoch 2020 -2022 ušetril 6 miliónov eur oproti dobe 2017 -2019. Napriek nárastu cien."

Toto naozaj prehnal! Matovič riadne urazil kolegyňu
Cez víkend žilo Slovensko a najmä internet fyzickou potýčkou dvoch poslankýň parlamentu. Do vlasov si skočili Janka Bittó Cigániková a Romana Tabák. Neostalo iba pri pobavení verejnosti, na sociálnych sieťach si zgustli i politici. Financmajster... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik