Pápež František varuje pred "demografickou zimou": Taliani, majte viac detí!
25 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Pápež František v nedeľu vyzval Talianov, aby mali viac detí a zároveň otvorili dvere krajiny väčšiemu počtu migrantov. Žiada, aby boli „vítaní, sprevádzaní, podporovaní a integrovaní“, píše portál Breitbart.

V prejave v južnom Taliansku na 27. národnom eucharistickom kongrese Katolíckej cirkvi, ktorý sa zhodoval s národnými voľbami v Taliansku, sa pápež dotkol kľúčových otázok domácej kampane. Medzi ne patrilo prisťahovalectvo a demografický pokles národného talianskeho obyvateľstva.

Obidvom témam sa František už predtým venoval podporou otvorených hraníc, ktorá je črtou mnohých verejných vyhlásení.

AP uvádza, že František a jeho hostitelia vyzývali na hlasovanie, hoci talianska biskupská konferencia už skôr vyzvala Talianov, aby odovzdali hlasovacie lístky v netrpezlivo sledovaných voľbách, ktoré by Taliansku mohli priniesť prvú pravicovo-populistickú koalíciu od druhej svetovej vojny. Tá je proti masovej migrácii. 

Odborníci varujú: Ak bude EÚ pokračovať, následky budú trpké
Referendá v ukrajinských regiónoch vnášajú konflikt do novej fázy - EÚ bude musieť prehltnúť veľmi horkú pilulku, ak sa bude naďalej upínať k USA, píše Global Times. Referendá štyroch ukrajinských regiónov o pripojení k Rusku sa začali v piatok... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Demografická zima

Na konci omše pod holým nebom v Matera 85-ročný pápež požiadal Talianov, aby mali viac detí.

„Rád by som sa Talianska spýtal: Viac pôrodov, viac detí,“ povedal, pričom uznal, že Taliansko má jednu z najnižších pôrodností na svete, čo prináša „demografickú zimu“, ktorej sa pápež už predtým dotkol.

František sa zaoberal aj večným problémom v Taliansku, keď si pripomenul nedeľu, ktorá sa zhoduje so Svetovým dňom migrantov a utečencov v Katolíckej cirkvi.

František vyzval na budúcnosť, v ktorej sa bude realizovať „Boží plán“, v ktorej budú migranti a obete obchodovania s ľuďmi žiť v mieri a dôstojnosti, a po „inkluzívnejšej a bratskejšej budúcnosti“.

Dodal: „Imigranti majú byť vítaní, sprevádzaní, podporovaní a integrovaní.

Spoluzakladateľ Pink Floyd poprel zrušene koncertov v Poľsku: Hlasujú o mne ako o persone non grata
Roger Waters z Pink Floyd poprel zrušenie dvoch poľských dátumov svojho svetového turné v roku 2023 v reakcii na odpor voči jeho postoju k vojne Ruska proti Ukrajine, informuje Guardian. Zrušenie koncertov dementoval Krakovská mestská rada má... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik