Čaputová pozdravila nevidiacich: Želám si, aby nepočujúci mali na Slovensku podmienky sa realizovať
25 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si želá, aby Slovensko bolo pre nepočujúcich miestom, v ktorom majú podmienky sa realizovať. Pri príležitosti septembrového Medzinárodného týždňa nepočujúcich to uviedla na sociálnej sieti.

"Milé naše nepočujúce spoluobčianky, nepočujúci spoluobčania, ľudia so sluchovým postihom, dovoľte mi pozdraviť vás pri príležitosti dnešného Medzinárodného dňa nepočujúcich, ktorý upozorňuje na bariéry, ktoré sú pre mnohých z nás neviditeľné a ktoré si ani neuvedomujeme," uviedla Čaputová.

Hlava štátu pritom poukázala, že nepočujúci sa stretávajú s bariérami, ktoré si mnohí neuvedomujú. "Pre vás tieto bariéry často znamenajú nemožnosť nájsť si prácu, získať dôležitú informáciu, alebo len tak si pozrieť akýkoľvek televízny program," odkázala im.

Týždeň nepočujúcich je podľa nej príležitosťou spoznávať ich kultúru či slovenský posunkový jazyk. "Ukazuje, že rozmanitosť, ktorá je súčasťou každej spoločnosti, vyžaduje otvorenosť k rôznorodým potrebám a súčasne ju robí bohatšou a zaujímavejšou," dodala.

Medzinárodný týždeň nepočujúcich sa prvýkrát konal v septembri 1958. Odvtedy sa stal hnutím upozorňujúcim na celom svete na problémy, na ktoré nepočujúci narážajú v každodennom živote.

Politici komentujú bitku poslankýň: Vývoj nezastavíš...
Poslankyňu parlamentu Janku Bittó Cigánikovú fyzicky napadli. Nie však nejakí vagabundi v tmavej uličke, keď sa vracala po úmornej práci z národnej rady domov. Urobila tak jej kolegyňa z parlamentu Romana Tabák. Na tejto správa si zgustli nielen... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik