Blaha o nedeľných diskusiách: Čisté zúfalstvo. Len Raťafák Plachta Hirman sa blysol
25 | 09 | 2022 I Eka Balašková

Koalícia sa v priamom prenose vysmieva Slovákom a ešte sa aj hrajú na hrdinov, konštatuje Ľuboš Blaha (Smer-SD) po zhliadnutí nedeľných diskusií.

"Prípad" dezoláti

"Celé Slovensko sa trasie z toho, aké budú ceny elektriny a minister hospodárstva Hirman sa posadí do telky a veselo zašvitorí, že však nebuďme nervózni, počkajme si do konca novembra a keď potom zistíme, že v zime skončíme na ulici, tak potom môžeme ísť protestovať. A vraj načo by on hovoril nejaké čísla. Však je len minister. A Kovačič mu sekunduje, že však čo riešime, že Markíza nadávala ľuďom do dezolátov, veď to bol len omyl, niekomu padlo ťažítko na klávesnicu a zázrakom sa napísalo „Dezoláti v uliciach“, pohoda, klídek, tabáček," píše poslanec Blaha.

Čaputová pozdravila nevidiacich: Želám si, aby nepočujúci mali na Slovensku podmienky sa realizovať
Prezidentka SR Zuzana Čaputová si želá, aby Slovensko bolo pre nepočujúcich miestom, v ktorom majú podmienky sa realizovať. Pri príležitosti septembrového Medzinárodného týždňa nepočujúcich to uviedla na sociálnej sieti. "Milé naše nepočujúce... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Sankcie - proti komu?

"A keď Laco Kamenický logicky povie, že za toto všetko môžu sankcie proti Rusku, ktoré nijako neovplyvnili ruské vojenské akcie na Ukrajine, tak tam Kovačič začne tárať, že však sankcie ubližujú ruskej ekonomike. A to nás má akože zahriať? Veď pointa sankcií bola predsa iná – mali odradiť Rusov od vojny na Ukrajine. A výsledok? Rusi mobilizujú a vojna bude ešte dlhšia. A tvrdšia. Možno jadrová. Čiže presný opak, čo Brusel chcel. Gratulujem," ironizuje Blaha.

"Nehovoriac o tom, že sankcie dramaticky viac ubližujú Európe ako Rusku. Presne ako Laco Kamenický povedal. Toto je čistý absurdistan. A Hirman tam hibernuje s výrazom Raťafáka Plachtu a hejtuje Putina. Akoby nám nenávisť voči Putinovi rozohriala radiátory," nechápe poslanec.

Minister pochválil Smer

"Oni totálne uleteli. V tom, čo dávajú, už nie je ani štipka racionality. Ideme ako dobytok na porážku. Celá Európa. Namiesto toho, aby sme zrušili sankcie a začali robiť všetko pre mier, oni nás idú vyhladovať a vymrznúť – a vraj nemáme byť nervózni. Z diskusie na Markíze vlastne vyplynulo, že jediný, kto tu niečo urobil pre energetiku, bol Smer. Kedysi dávno. A to priznal aj Hirman. Zoštátnili sme matku SPP, Transpetrol a Gabčíkovo a vďaka tomu má Slovensko aspoň niečo pod kontrolou," pripomína Blaha.

Schmőgnerová varuje: Matovičovo-Sulíkove hry, ktorým sa Heger iba prizerá, nás môžu stáť stámilióny
Exministerka financií Brigita Schmőgnerová nastavuje legislatívne zrkadlo nestabilite slovenskej vlády a to, aké riziká či straty nám to prináša. Šetriť nás podľa nej nebudú ani svetové ratingové agentúry, čo v konečnom dôsledku zaplatíme všetci,... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Nerobia nič

"Neoliberáli na čele s Miklošom, ktorý dnes radí Čaputovej, tu roky všetko plienili a rozpredávali do zahraničia, vrátane elektrární – za asistencie Matoviča, ktorý s nimi kedysi vládol. Keby to bolo na nich, už dnes Slovensko zahučalo. Iba silný štát môže vyriešiť šialené ceny energií. A nie tento Matovičov cirkus. Ale títo diletanti nerobia nič. Hirman krčí ramenami, Matovič tliacha, že štát nie je bankomat a Remišová, tá je úplne z inej planéty, tá ide ako obohratá platňa staré odrhovačky o zlom Smere a zlom Ficovi. A vysvetľuje ľuďom, ako sa vlastne majú parádne a nech držia ústa, až sa jej pritom chvejú všetky štyri brady, čo jej vo funkcii tak utešene podrástli. To sa ani neoplatí komentovať – veď to je obyčajný výsmech ľuďom. 9 z 10 Slovákov sa zhodne, že by si zaslúžila jednu výchovnú od Romany," naráža Blaha na incident, ktorý dnes hýbe sociálnymi sieťami.

V zahraničí svojim pomáhajú

"Celá Európa pomáha svojim občanom. Briti idú dať na pomoc 4,3% HDP, Nemci už prijali tretí balíček vo výške 1,8% HDP, Taliani 3% HDP, Maďari zastropovali všetko. A tu je rozpadnutá vláda, ktorá sa vyhovára na opozíciu, že jej nepomáha – a pritom energetický zákon prešiel iba vďaka opozícii," prízvukuje opozičný poslanec.

Spoluzakladateľ Pink Floyd poprel zrušene koncertov v Poľsku: Hlasujú o mne ako o persone non grata
Roger Waters z Pink Floyd poprel zrušenie dvoch poľských dátumov svojho svetového turné v roku 2023 v reakcii na odpor voči jeho postoju k vojne Ruska proti Ukrajine, informuje Guardian. Zrušenie koncertov dementoval Krakovská mestská rada má... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

A čo u nás?

"Dnešné televízne diskusie, to bolo zo strany koaličných politikov čisté zúfalstvo. Podniky krachujú, ľudia trpia, nikto nevie, čo bude a Hirman, Matovič ani Remišová nepovedali nič, absolútne nič. Len tam splietali niečo o tom, ako je nám super a že čo sa vlastne Slováci sťažujú. Toto je absolútny úlet. Ja neviem, čo za narkotiká im na vláde rozdávajú, ale oni komplet stratili kontakt s realitou. Žijú vôbec na Slovensku?" Nechápe poslanec Smeru.

Sulík klamal

"Jediné, čo sme sa od Hirmana dozvedeli, bola šokujúca informácia, že ak Rusko vypne plyn, tak Slovensko zmrzne. Sulík klamal. Tvrdil, že máme dostatok zásob, ale to zjavne nestačí. Bez prietoku plynu kľakneme. Šach-mat. V takejto chvíli ďalej provokovať Rusko a pokračovať v sankčnej politike, to je obyčajná vlastizrada. Rútime sa do pekla a vlastne ani tam nie, tam je aspoň teplo. Oni bez mihnutia oka obetovali celý slovenský národ. Ostáva vyšetriť len dve otázky: V koho záujme? A za koľko?" Uzatvára svoje zamyslenie Ľuboš Blaha.

Na Slovensku najdrahšie: Nákupy "u susedov" sa nám oplatia čoraz viac
Štatistický úrad Eurostat upozorňuje, že Slovensko má najdrahšie potraviny v rámci krajín V4. Potravinárom hrozí krach a Slováci idú za lepšími cenami základných potravín do susedných krajín Stovky percent "Čo sa týka masla, oleja napríklad, tak... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik