Radačovský bráni Slovákov pred Ďuriš Nicholsonovou: „Nehaňte ľud môj!“
23 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Slovensko, podobne ako viaceré štáty Európske únie, nezažíva práve dobré obdobie. Hlavným dôvodom sú nielen vysoké ceny v obchodoch, ale aj doslova šialené ceny energií, ktoré hrozia nielen rodinám, ale aj rozličným organizáciám či firmám. A do toho politici, ktorí sa dohadujú čo by mali robiť, pričom čas im nemilosrdne uteká a riešenia zatiaľ neprichádzajú. Kritiku si za to naša vláda vyslúžila vo videu a krátkom statuse pri ňom od europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ktorej ale v statuse oponuje jej kolega z Bruselu Miroslav Radačovský.

Europoslanec a šéf strany Slovenský Patriot Miroslav Radačovský je známy ochranca Slovákov a na ich stranu sa postavil aj teraz, ba Lucii Ďuriš Nicholsonovej dokonca odkázal – Nehaňte ľud môj! To preto, lebo jeho kolegyňa z parlamentu sa rozhodla kritizovať to, čo sa u nás dialo nielen počas pandémie, ale udeje sa možno aj teraz – zatváranie škôl. V tých, ak sa i nezatvoria, bude v nich minimálne „studený odchov“, teda deti aj učitelia si budú musieť zvykať na chlad nielen na chodbách, ale aj v triedach.

Názor Nicholsonovej je krutý, ponižujúci a najmä neobjektívny

Rodiny na Slovensku sa podľa Ďuriš Nicholsonovej aj po konci pandémie obávajú zatvárania škôl. Počas covidových vĺn totiž Slovensko patrilo k štátom, ktoré ich mali zatvorené najdlhšie a študentov vyčerpalo dištančné vzdelávanie. „A keď sa už zdalo, že bude lepšie, vláda prišla namiesto riešenia vysokých faktúr za energie s komunikáciou plnou hádaniek a chaosu,“ píše v statuse europoslankyňa a dodáva, že energetická kríza nás prekvapila, hoci sme o šialených cenách plynu aj elektriny hovorili od začiatku roka.

„Z návrhov opatrení Ministerstva životného prostredia vyplynulo, že by na nečinnosť vlády mohli doplatiť deti a ich rodičia. Kým v iných krajinách vládne kabinety zodpovedne pripravovali konkrétne kroky, ako zvládnuť príchod kritickej zimy, my sme počúvali o fejsbukových statusoch Sulíka a Matoviča,“ zakončila svoj status Ďuriš Nicholsonová, ktorá však bola vo videu konkrétnejšia a aj kritickejšia.

A práve táto jej kritika „naštartovala Miroslava Radačovswkého k napísaniu statusu, v ktorom sa postavil za svojich krajanov. „Nie som osobný a nechcem, aby to bolo chápané osobne, o to viac, že ide o političku, ženu, ktorá má právo na svoj politický názor. Nemôžem sa však ako občan Slovenska stotožniť s vyjadrením Lucie Ďuriš Nicholsonovej v príspevku na jej Fb stránke aj s pripojeným videom, kde, okrem iného, konštatuje: „Našim študentom utiekol už x-tý vlak, lebo nevedia jazyky, nemajú digitálne zručnosti a patria medzi najhoršie vzdelaných v Európskej únii.“

Alojz Hlina: Boris Kollár, symbol zhýralstva, nechutnosti, primitívnosti, ale aj chrapúnstva
"Za normálnych podmienok by niekto ako Kollár mohol otvoriť tak striptízový klub a mal by rezervovaný stôl pod pódiom. U nás sedí pod pódiom na Šaštínskej púti a otvára summit „Konzervatívcov," myslí si bývalý politik Alojz Hlina a dodáva aj viac.... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zachrániť našu krajinu môžu len vzdelaní a kultivovaní ľudia

Akceptovať takýto názor Slovenky, europoslankyne, Lucie Ďurišovej vo vzťahu k vzdelanostnej úrovni mladej generácie Slovákov, je kruté, ponižujúce a predovšetkým nie objektívne,“ napísal hneď v úvode Radačovský.  A šéf strany Slovenský Patriot si ďalej zapožičal slová z básne Andreja Sládkoviča, kde stálo: „Nehaňte ľud môj, ústa nečisté, že odhodok on je hlúpy.“ Ak by sme prijali názor, že naša mladá generácia, študenti, patria medzi najhoršie vzdelaných v EÚ, tak by to podľa Radačovského tiež znamenalo, že naši učitelia, pedagógovia, patria tiež medzi najhorších v EÚ, čo tiež nie je objektívne tvrdenie.

„Na Slovensku sa môžete s mladým taxikárom či stavebným robotníkom porozprávať o čomkoľvek. V západnej Európe snáď len o tom, koľko stojí hot-dog, prípadne ako hral Madrid s Barcelonou. „Úžasne“ vyspelá, digitálne a jazykovo zdatná generácia Veľkej Británie a USA, ktorá možno okrem rodného jazyka neovláda iný, si pomýli prezidentku SR s Rizmanom a Slovenskú republiku so Slovinskom. Toto by sa nestalo ani priemernému študentovi strednej školy na Slovensku,“ obracia Radačovský kritiku opačným smerom. 

Radačovský vo vývrtke: Kolegu nazval POLITICKÉ PRASIATKO
O hlasovaní EP o ďalšej pomoci Ukrajine informoval na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík. Prešlo pár dní a bývalý sudca Miroslav Radačovský, ktorý kandidoval za rovnakú stranu, ako Uhrík, sa voči jeho statusu vymedzil. Menoval ho, ako... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Podľa Radačovského sa preto nedá stotožniť s názorom Ďuriš-Nicholsonovej na vzdelanostnú úroveň našej mladej generácie. S jej poslednou vetou vo videu sa však stotožňuje bezvýhradne: „Zachrániť našu krajinu môžu len vzdelaní a kultivovaní ľudia.“ A ako sám priznáva, on by ešte dodal: „Začnime všetci sami od seba, vrátane mňa. Ja začínam so štúdiom svahilského jazyka a už viem aj prvú vetu: „Usiharibu kiota chako mwenyewe,““ napísal na záver statusu Miroslav Radačovský.

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik