Pošle Putin na front aj poslancov z parlamentu?
23 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Predseda dolnej komory ruského parlamentu Viačeslav Volodin uverejnil na Telegrame podrobné informácie o mobilizácii, ktorú v stredu oznámil Vladimír Putin. Na front môžu poslať aj poslancov parlamentu.

Podľa predsedu Dumy na Donbase už aj v súčasnosti bojuje viacero poslancov. Informáciu o tom priniesol portál mandiner.hu. Podľa politika je čiastočná mobilizácia nevyhnutná, pretože na Ukrajine musia bojovať nielen s Ukrajincami, ale aj so silami NATO, keďže západná vojenská aliancia podporuje Ukrajincov "výcvikovými dôstojníkmi, žoldniermi" a vojenskou technikou. Zdôraznil tiež, že rozhodnutie sa netýka všetkých dospelých  brancov, ale len 300-tisíc záložníkov.

Vo svojom príspevku Volodin tiež spomenul, že v špeciálnej operácii by mali byť nápomocní aj tí poslanci, ktorí spĺňajú požiadavky čiastočnej mobilizácie, v tomto bode však bol pravdepodobne zámerne nejednoznačný. Výber slova, ktoré použil, vyzerá byť zámerne viaczmyselné a teda buď chcel naznačiť, že ani ruskí poslanci nemajú imunitu a aj ich môžu povolať (neskôr, v prípade širšej mobilizácie), alebo ich jemne tlačil do toho, aby sa špeciálnej operácie zúčastnili dobrovoľne. Svojim výrokom, že niekoľko poslancov parlamentu už aj v súčasnosti bojuje na fronte akoby potvrdil druhú verziu.

Ceny išli nadol, bude to pokračovať?
V poslednom období cena elektriny, plynu, pohonných hmôt a ropy klesala. Po ozname šéfa Kremľu však pri rope nastal obrat. Ceny kľúčových komodít v energetike sa od začiatku energetickej krízy vyšplhali na nevídané maximá. V posledných dňoch sme... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik