Najviac z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila minulý rok prezidentka
21 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila minulý rok najviac prezidentka SR Zuzana Čaputová. Z výkonu verejnej funkcie mala príjem 147.989 eur. Po nej nasleduje premiér Eduard Heger (OĽANO) s príjmami 65.832 eur. Posledný je šéf Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) s príjmom 42.900 eur. Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov, ktoré zverejnili na webe parlamentu.

Prezidentka iné príjmy ako z výkonu verejnej funkcie neuviedla. Priznala však rekreačnú chatu, rodinný dom či ornú pôdu v Pezinku. Medzi hnuteľným majetkom uviedla auto aj úspory. Spomenula aj hypotekárny úver. Dary podľa priznania neprijala žiadne.
Premiér rovnako neuviedol iný príjem. Priznal viaceré nehnuteľnosti a podiely na nich, napríklad byt v Dúbravke či ornú pôdu v Jablonci. Rovnako uviedol podiely v s.r.o. a hypotéku.

Kollár priznal viacero nehnuteľností, napríklad dom na thajskom Koh Samui, stavbu v Dubaji, chatu v rakúskom Bergu, byt v Španielsku či dom so záhradou v bratislavskom Starom Meste. Medzi hnuteľným majetkom priznal umelecké diela, zbierku hodiniek a šperkov, uviedol aj peniaze a vklady v bankách, ochranné známky i cenné papiere. Vlastní tiež akcie v akciových spoločnostiach, obchodné podiely v s.r.o. či autorské práva. V položke "existencia záväzkov" vypísal finančné ručenia a záruky aj úvery.

Energetické opatrenia Starého a Nového Mesta sa dotknú aj vykurovania
Bratislavské mestské časti Staré Mesto a Nové Mesto prijímajú pre energetickú krízu viaceré opatrenia. Staromestská samospráva má spracovaný návrh, maximálne na koľko stupňov majú byť vykúrené kancelárie, škôlky, kultúrne či denné centrá. Teplotu... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik