Čo sa deje s bytom poslankyne Kozelovej?
20 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Poslankyni pred časom volal redaktor z bulváru. Problémom je jej bývanie v Ružinove, teda byt bez kúrenia, plynu, či teplej vody.

Nič, nič sa nedeje

"Témou bol byt v ktorom bývam už celé roky. Je to jednoizbový byt II. kategórie. Teda malý byt, za ktorý platím len čisté nájomné bez kúrenia, teplej vody a elektriny. Plyn v ňom zavedený nemám. V podstate videl problémy dva - že cena nájomného je 59 Eur mesačne a že nájomnú zmluvu (poslednú, ešte v čase, keď som nebola poslankyňa) mi podpisoval Martin Chren," otvára problém Kozelová s tým, že si vie predstaviť, ako bude článok napísaný, keďže šlo o Plus 7dní.

Pekári: Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ
Zdraženie chleba v období vojny a energetickej krízy v EÚ bolo podľa Eurostatu na Slovensku tretie najvyššie v EÚ a dosiahlo 32 %. Informoval o tom predseda predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) Milan... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ružinovčanka

"Bývam v byte, v tom istom byte, ktorý som pred rokmi vymenila za iný byt, ktorý bol mimo Ružinov. A keďže som celý život strávila v Ružinove, nechcela som bývať nikde inde. Vymieňala som ho s tým, že ho časom odkúpim, ale kým sa tak stalo, vyšlo VZN, že byt sa odkúpiť nedá, ostala som v ňom bývať ako v nájomnom byte. Nájomné byty fungujú v Ružinove tak, že aby sa chránili voči neplatičom, najskôr sú zmluvy postavené na jeden a potom na tri roky. Zmluvy sa predlžujú. A keďže starostom je aktuálne Martin Chren, posledné predĺženie mi podpisoval on rovnako, ako tie predtým mi podpisovali tí starostovia, ktorí boli vo vedení aktuálne. To, že sa poznáme, je fakt, ale nič to nemení na právnom úkone, keďže nájomné riadne platím už roky a nemám žiadne podlžnosti," pripomína poslankyňa a prízvukuje, že nájomné jednoizbového bytu II. kategórie bez kúrenia a teplej vody, stanovuje sadzobník.

Poslanec nesmie bývať v nájomnom byte?

"Áno, som poslankyňa. Keď som nastupovala do funkcie, mala som 59 rokov. Teda vek, kedy vám nikto hypotekárny úver nedá. Bývam v nájomnom byte. Nekradnem, nepodvádzam, som jednoosobová domácnosť a po rodičoch som zdedila byt, ktorý som vymenila za nájomný. A celý život sa venujem charite, takže o svoju výplatu sa pravidelne delím s tými, čo to potrebujú viac, ako ja," píše na svoju obranu poslankyňa, ktorá roky pracovala v ešte vtedy Česko Slovenskej televízii. Ona nerozumie, prečo by poslanec nemohol bývať v nájomnom byte.

Perly Romany Tabak opäť pobúrili ľud! "Si top tepša," odkazujú jej
Romana Tabak, poslankyňa NR SR, členska poslaneckého klubu strany Sme rodina perlila. O tom, aký je svetový futbalista Ronaldo pokorný a cieľavedomý a o tom, ako to vôbec nemal ľahké. Ronaldove životné situácie preložila príslovým 27:17, ale na... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

"Nenašla som to v žiadnom zákone, v žiadnom nariadení. Ak do parlamentu, na starostov, kdekoľvek môžu kandidovať ľudia len so základným vzdelaním, môžu kandidovať aj tí, čo bývajú v nájomnom byte a nie len tí, čo bývajú v Bonaparte, v baráku v Marianke či Prievoze, alebo tí, čo bývajú v Zuckermandli," poukazuje poslankyňa na svojich kolegov.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik