Komentátor Marián Repa: Šlendriánstvo, ktoré sprevádza vládnutie Matovičových obyčajných ľudí od samého začiatku
19 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Premiér Eduard Heger a Boris Kollár, predseda parlamentu dostali podľa komentátora Mariána repu lekciu! Uštedrila im ju už opozičná strana Sloboda a Solidarita, ktorá im dokázala, že takto to nepôjde? Na zasadnutí ale chýbalo aj sedem poslancov OĽaNO, ktorý podľa Repu ukázali nepochopiteľnú ľahkovážnosť či skôr šlendriánstvo. To sprevádza podľa Repu vládnutie Matovičových obyčajných ľudí od samého začiatku.

Názor komentátora Mariána Repu, s názvom "Trapas so zablokovaným parlamentom. Kde boli Pročko, Kozelová a ďalší poslanci z OĽaNO?" preberáme z denníka Pravda v plnom znení.

Kde boli Pročko, Kučera, Kozelová, Drdul, Horváthová, Potocký a Vetrák?

Ani na druhý pokus sa nepodarilo otvoriť septembrové zasadnutie Národnej rady. Hoci premiér Eduard Heger aj šéf parlamentu Boris Kollár verejnosť presviedčali, že aj menšinová vláda môže fungovať, hneď pri prvej príležitosti dostali lekciu, že takto to rozhodne nepôjde.

SaS totiž vopred avizovala, že si chce pri otváraní schôdze urobiť prieskum o tom, ktorí opoziční poslanci budú podporovať menšinovú vládu. Logicky by sa preto dalo očakávať, že predstavitelia koalície sa minimálne s SaS vopred dohodnú, aby sa vyhli takejto blamáži. Nielenže nik z koalície s nimi nerokoval, no na zasadnutí chýbalo aj sedem poslancov OĽaNO! Kde boli Pročko, Kučera, Kozelová, Drdul, Horváthová, Potocký a Vetrák?

To je až nepochopiteľná ľahkovážnosť či skôr šlendriánstvo, ktoré sprevádza vládnutie Matovičových obyčajných ľudí od samého začiatku. S vedomím, že koalícia disponuje iba 70 hlasmi, bolo priam ich psou povinnosťou sedieť v parlamente. Navyše, ak program tejto schôdze obsahuje až 140 bodov, vrátane návrhov na úpravu toľko diskutovaného paragrafu 363, ako to všetko vôbec chcú stihnúť?

Veronika Remišová: "Pelle" je luxusná handra a takú handru nechcem
"Luxusná handra," tak nazvala Veronika Remišová ((Za ľudí), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo vláde Eduarda Hegera, expremiéra a predsedu jednej z najsilnejších opozičných strán, Petra Pellegriniho (HLAS - SD),... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Keďže vo štvrtok je štátny sviatok, poslanci si urobili predĺžený víkend a všetci budeme s napätím čakať, ako dopadne hlasovanie v utorok (20.9.2022 - pozn.redakcie)

Je pochopiteľné, že SaS si túto obštrukciu vychutnala. Ukázala Matovičovi, že ak si myslí, že môže na nich nevyberane útočiť, a nebude to mať žiadne následky, tak sa veľmi mýli.

Predčasné voľby sú tak opäť o kúsok bližšie. Keďže koalícia je nefunkčná, nemá zmysel predlžovať túto agóniu.

SaS síce pripravuje návrh na odvolanie Matoviča z funkcie ministra financií, no predstava, že potom by sa situácia nejako zásadne zmenila, je naivná. A úplne nepriechodná je aj alternatíva, že by sa liberáli po jeho prípadnom odvolaní vrátili späť do vlády. Karty treba rozdať nanovo.

Anna Belousovová: Vodíte si partnera do práce? Prečo to robí prezidentka?
"Prečo na pracovné cesty politikov chodia aj ich životní partneri?" Uvažuje Anna Belousovová (NaS) po informácii o návšteve prezidentky SR a jej partnera v Londýne, na pohrebe kráľovnej Alžbety II. Štátna zamestnankyňa "Ak vychádzame z toho, že... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik