Anna Belousovová: Vodíte si partnera do práce? Prečo to robí prezidentka?
19 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

"Prečo na pracovné cesty politikov chodia aj ich životní partneri?" Uvažuje Anna Belousovová (NaS) po informácii o návšteve prezidentky SR a jej partnera v Londýne, na pohrebe kráľovnej Alžbety II.

Štátna zamestnankyňa

"Ak vychádzame z toho, že každý politik je vlastne zamestnanec štátu, teda nás všetkých, nech mi niekto logicky vysvetlí, prečo partneri politikov sprevádzajú za naše peniaze svoje "polovičky" na rôznych pracovných cestách," zamýšľa sa Belousovová.

Chodíte na "služobky" s partnerom?

"Ak hocikto z vás ide na pracovnú, služobnú cestu, žiadny zamestnávateľ vám nebude hradiť náklady na vášho sprevádzajúceho partnera. Neurobí to jednoducho preto, lebo je normálne, že keď ste vy práci, t.j. aj na pracovnej ceste, tak pracujete a do práce si nikto partnera neťahá," upozorňuje politička na realitu.

Chmelár: Pozrime sa na to, čo v skutočnosti vyhlásil pápež
Militanti sú nadšení. Novinári, "vlajočkári" a podporovatelia vlády sa tešia z toho, že pápež schvaľuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Pacifisti sú sklamaní a mnohí sa pýtajú, ako to vlastne myslel. "Po mediálnych správach, že "pápež schvaľuje... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ako sa prenášajú kompetencie

"Prečo by mali mať politici nejaké výsady v tomto smere? A je úplne jedno o akého politika a na akej úrovni ide. Som toho názoru, že zvolením politika do funkcie získal určite kompetencie, práva a povinnosti on a tieto sa neprenášajú stykom," uzatvára Anna Belousovová.

Čaputová sa zúčastní na pohrebe aj so svojím partnerom Jurajom Rizmanom

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vzdala úctu zosnulej britskej kráľovnej Alžbete II. pri katafalku v historickej Westminsterskej sále v Londýne. Do Londýna prezidentka pricestovala v nedeľu popoludní. Na pozvanie britskej strany sa Čaputová zúčastní na pohrebe aj so svojím partnerom Jurajom Rizmanom. Na pohrebe sa očakáva množstvo hláv štátov a vlád z celého sveta vrátane niekoľkých európskych kráľovien a kráľov.

Ukrajinský prezidentský poradca: Orbán nenávidí EÚ a sníva o „ruskom svete“
Mihajlo Podoljak sa neudržal. Maďarsko obvinil z toho, že je trójsky kôň a snaží sa o to, aby sa Európska únia zrútila. Ukrajinský prezidentský poradca Mihajlo Podoljak zverejnil v nedeľu večer na Twitteri silné vety, ktorými útočil na maďarského... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik