Máte radi aquaparky? Čoskoro bude ich návšteva luxus
19 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Aquaparky plné atrakcií u nás v ostatných desaťročiach nabrali na popularite. Vyrástli takmer v každom väčšom meste. Narastajúca energetická kríza však siahne aj na tieto služby. Niektoré aquaparky zaniknú, iné budú nútené drasticky obmedziť ponuku atrakcií.

Vírivka? Wellness? Tobogány?

Toto všetko pod jednou strechou, navyše vo vode príjemnej teploty môže byť čoskoro pre prevádzkovateľov finančne príliš nákladné. To, čomu sa na Slovensku prevádzkovatelia zatiaľ vyhýbajú, to sa stáva realitou napríklad v susednom Česku, či Nemecku. 

Alebo drastické zdražovanie vstupného

Tu by podľa Trendu šlo aj o desiatky percant. Šetriť sa bude na teplote vody v bazénoch. A to už na relaxáciu veľmi nebude. 

Belousovová: Budeme poslednou kockou domina, ktorá úplne ľahne
Nechcem byť kuvikom, ale reálne to s nami vyzerá veľmi zle, upozorňuje vo svojom nedeľnom statuse Anna Belousovová (NaS). Uvádza aj dôvody "- ešte sme sa ani nevysporiadali s dôsledkami kovidovej krízy a vhupli sme do krízy, ktorá vyplýva zo... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Vo veľkom a všade

Podľa európskych politikov sa bude šetriť. Situácia v niektorých mestách v zahraničí hovorí jasnou rečou a neminie to ani nás. Hannover už v lete uviedol, že chce na jeseň a v zime vypnúť teplú vodu vo verejných budovách a obmedziť vykurovanie kancelárií. Teplú vodu musia oželieť aj návštevníci mestských športovísk a bazénov, uviedol Trend. Podobným spôsobom mienia šetriť aj ďalšie mestá, keďže Európska komisia odporučila členským štátom znížiť spotrebu o 15 percent.

Aj v Česku zatiaľ po starom

Asociácia bazénov a sáun ČR očakáva, že budú nútení znížiť teplotu v bazénoch z aktuálnych priemerných 26 stupňov Celzia na dvadsaťdva. Zatiaľ k tomuto kroku pristúpiť nemuseli, lebo mnohé kúpaliská a sauny nakupujú energie za fixované ceny. Tie však ku koncu roka skončia a tak uvažujú, že obmedzia energeticky náročné atrakcie.

Matovič skúša základy propagandy - ONI sú tí zlí a MY....hádajte
Len sa zdá, že pre financmajstra sú ONI už všetci! Minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom "oni" sú všetkého schopní hrabivci, kým "my" sme tí najspravodlivejší, bez jedinej chybičky krásy. Ľudia sa nechali... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Situácia v Galante

Práve Aquapark Galandia je najväčším "požieračom" energii v meste. Pred navýšením energie, stála mesačná prevádzka Galandie 12 tisíc eur. Po novom je to desaťnásobok.  Mesto preto je nútené zavrieť už v septembri. 

„Robíme to preto, aby sa nemuseli zatvárať školy, škôlky a telocvične a aby sa nemuselo vypínať verejné osvetlenie,“ uviedol primátor mesta Peter Paška.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik