Venezuela vyprázdňuje väznice, posiela násilných zločincov do USA
19 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Nedávna správa ministerstva vnútornej bezpečnosti USA, ktorú dostala pohraničná hliadka, nariadila agentom, aby hľadali prepustených venezuelských väzňov. Správa, ktorú preskúmal Breitbart Texas, naznačuje, že venezuelská vláda pod vedením Nicolása Madura Morosa zámerne prepúšťa väzňov – vrátane niektorých odsúdených za vraždu, znásilnenie a vydieranie, píše Breitbart.

Správa varuje agentov, ktorí prepustených väzňov videli v karavánach migrantov, ktorí cestovali z mexickej Tapachuly smerom k americko-mexickej hranici ešte v júli. Zdroj, ktorý nemá oprávnenie hovoriť s médiami, pre Breitbart Texas povedal, že tento krok pripomína podobnú akciu, ktorú podnikol kubánsky diktátor Fidel Castro počas zdvíhania lode Mariel v 80. rokoch.

Správa neuvádza, či prepustení väzni cestovali ako súdržná skupina, ale uvádza, že medzi migrantmi cestujúcimi do Spojených štátov v karavane v júli bolo bežne známe, že mnohí z venezuelských migrantov v skupine boli odsúdení a zahŕňali poriadnych zločincov.

Správa nešpecifikuje, že prepustenie odsúdených – rozumejúc, že ​​zamieria do Spojených štátov – by mohlo byť účelovým geopolitickým krokom, ktorý má konkrétne ovplyvniť národnú bezpečnosť USA. Ďalšia informačná medzera citovaná v správe priznáva neznámu úlohu, ktorú mohla pri zámernom zverejnení zohrať Bolívarovská národná spravodajská služba (SEBIN), venezuelská obdoba CIA.

Zmráka sa nad Ukrajinou?
Exminister zahraničných vecí Rumunska hovorí o neprirodzených hraniciach Ukrajiny. Ukrajina leží v neprirodzených hraniciach a musí postúpiť svoje územia Rusku, Maďarsku, Poľsku a Rumunsku, uviedol bývalý rumunský minister zahraničia, politológ... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Milan Laca

Zdroj hovorí, že úloha identifikovať Venezuelčanov, ktorí majú záznam v registri trestov vo svojej domovskej krajine, je takmer nemožná. Z tisícok venezuelských migrantov, ktorí sa denne vzdávajú pozdĺž americko-mexickej hranice, je väčšina podľa zdroja pustená do Spojených štátov. Bez efektívnych diplomatických vzťahov s Venezuelou zdroj tvrdí, že prístup ku kriminálnym databázam v tejto krajine jednoducho neexistuje.

„Pokiaľ nezatkneme niekoho, kto nám dobrovoľne povie, že spáchal násilný zločin vo Venezuele, môžeme len hádať a to nefunguje dobre,“ povedal zdroj pre Breitbart. "S najväčšou pravdepodobnosťou budú prepustení."

Zdroj tvrdí, že nie je známe, koľkí už boli prepustení do vnútra Spojených štátov, aby hľadali azyl.

Podľa CBP sa medzi októbrom 2021 a júlom 2022 stretlo viac ako 130 000 venezuelských migrantov po nelegálnom vstupe do Spojených štátov. Za celý fiškálny rok 2020 bolo zadržaných menej ako 5 000. To predstavuje nárast o takmer 3000 percent. V jednom sektore pohraničnej hliadky so sídlom v Texase vstupujú do Spojených štátov denne jednotlivé skupiny stoviek prevažne venezuelských migrantov.

Poľsko otvára nový kanál, ktorý má obísť Rusko
Najvyšší predstavitelia Poľska oslavovali v sobotu otvorenie nového – aj keď nedokončeného – kanála, o ktorom tvrdia, že lode už nebudú musieť získať povolenie Ruska na plavbu z Baltského mora do prístavov lagúny Visla, informuje... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik