Naď o Žilinkovi: Nezodpovedný a geopoliticky úplne stratený jedinec
18 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Minister obrany Jaroslav Naď rekapituluje týždeň na Ministerstve obrany SR. Absolvovali jednu svadbu a veľa-veľa úspechov.

V USA z nás majú radosť

Veď do Washingtonu na prvé rokovanie vycestoval štátny tajomník Majer 

"Bilaterálna spolupráca sa zintenzívnila po podpise Dohody o obrannej spolupráci (DCA), a ešte viac prehĺbila v súvislosti s agresiou Ruska na Ukrajine, keďže vyústila do posilnenia východného krídla NATO," netají svoju spokojnosť minister obrany.

Tešia sa aj našej pomoci Ukrajine 

V USA rezonuje aj naša neutíchajúca a intenzívna pomoc Ukrajine. Podľa ministra obrany USA náš jednoznačný postoj a okamžitú reakciu oceňujú. Dostaneme za to grant zo špeciálneho fondu na modernizáciu našich ozbrojených síl. 

"Aj o tom je naša skvelá práca v medzinárodných vzťahoch," mädlí si ruky minister - veď tento dar bude najväčší, aký kedy Slovensko dostane práve na zbrojenie, teda obranu.

Schmőgnerová: Jediné, o čom sa nediskutuje, sú výdavky na zbrojenie. Čo nás to vlastne stojí?
Politickí súčasníci Brigity Schmőgnerovej o nej hovoria, že je jedným z najcennejších ekonomických mozgov Slovenska. Počas pôsobenia vo vláde presadila množstvo pre Slovensko prospešných ekonomických opatrení. Ako vidí súčasnú situáciu na... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Žilinka ako stratený jedinec

"Exemplárnym príkladom nezodpovedných a geopoliticky úplne stratených jedincov je aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorého po piatkovom statuse považujem za priamy nástroj ruskej propagandy. Na Facebooku zverejnil preukázateľne falošnú správu o zneuctení vojnového hrobu v Ladomírovej, kde sú pochovaní vojaci Ruskej cárskej armády z prvej svetovej správy. Pôvod správy? Ruský veľvyslanec na Slovensku Igor Bratčikov, známy to šíriteľ klamstiev. Po tom, čo na nás Žilinka v januári zaútočil kvôli Dohode o obrannej spolupráci s USA s 35 absurdnými (a odbornou komunitou neskôr zosmiešnenými) pripomienkami, a po jeho nepochopiteľnej hanebnej ceste do Moskvy, kde podpísal program spolupráce s ruskou generálnou prokurátorou, sa ale asi niet čomu čudovať, všakže," zúfa si minister Naď nad generálnym prokurátorom, ktorý sa vymyká z ministrovej predstavy o poslušnosti. 

Kde bude?

Pán minister zodpovedal snáď všetky otázky, čo Slovensko robí pre to, aby sa páčilo predstaviteľom NATO a zámorskému partnerovi. Neodpovedal však, kde bude, keď nám naši partneri vystavia účet za všetku tú pomoc, ktorú nám teraz vehementne adresujú.

Belousovová: Budeme poslednou kockou domina, ktorá úplne ľahne
Nechcem byť kuvikom, ale reálne to s nami vyzerá veľmi zle, upozorňuje vo svojom nedeľnom statuse Anna Belousovová (NaS). Uvádza aj dôvody "- ešte sme sa ani nevysporiadali s dôsledkami kovidovej krízy a vhupli sme do krízy, ktorá vyplýva zo... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik