Rusko zaútočilo!
17 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že jeho sily podnikli údery na viaceré časti Ukrajiny. Obvinilo aj Kyjev z ostreľovania v blízkosti jadrovej elektrárne Záporoží, píše agentúra Reuters.

Ruské sily podľa ministerstva viedli svoje údery v Chersonskej, Mykolajivskej, Charkovskej a Doneckej oblasti. Uviedlo, že ukrajinské sily vykonali neúspešnú ofenzívu pri Pravdyne v Chersone.

Radiačná situácia v Záporoží, najväčšej európskej jadrovej elektrárni, zostáva podľa ministerstva normálna.

V blízkosti elektrárne boli v sobotu zaznamenané dva incidenty ukrajinského ostreľovania. Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí poprel, že by ukrajinské sily ostreľovali objekt v blízkosti zariadenia.

Rusko aj Ukrajina sa opakovane navzájom obviňujú z ostreľovania jadrovej elektrárne.

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu OSN vo štvrtok prijala rezolúciu, v ktorej požaduje, aby Rusko ukončilo okupáciu elektrárne.

Rokovania, či poslať F-16 a Patriots na Ukrajinu, pokračujú – ale POTICHU
Ukrajina prestala verejne žiadať o high-tech zbrane. To však neznamená, že ich nechcú, píše Politico. V zákulisí to vrie Ukrajina prestala verejne žiadať o špičkové americké zbrane, ako sú systémy protivzdušnej obrany Patriot, stíhačky F-16 a... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik