Otec dvoch detí zomrel po bežnej operácii. Lekári poznajú verdikt súdu
17 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

V roku 2016 v Nitre po bežnej operácii zomrel 29-ročný otec dvoch detí. Jeho rodina zažalovala nemocnicu  a lekári poznajú rozsudok.

Po siedmich rokoch

Ivan mal v uchu nezhubný nádor, ktorý bolo treba operatívne vybrať. Mal to byť bežný zákrok, ktorý by si vyžiadal maximálne desaťdňový pobyt v nemocnici. Ivan však zomrel a rodina nitriansku nemocnicu zažalovala. Po takmer siedmich rokoch je jasné, že lekári sa rodine musia za chybu ospravedlniť.

Bežný zákrok

Ivan nezomrel hneď po operácii. Nastalo krvácanie do mozgu, objavili sa rôzne infekcie, strata zraku a pol roka po operácii v nemocnici zomrel. Nemocnicu pokutoval už aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý prípad vyhodnotil tak, že chybu urobili lekári, informuje portál tvnoviny.sk.

Rakúšania idú do ulíc a toto je dôvod
V sobotu predpoludním sa chystá veľké zhromaždenie aj v susednej Viedni. Pridajú sa aj ďalšie mestá Desaťtisíce ľudí po celom Rakúsku chcú v sobotu vyjsť do ulíc. Vyháňajú ich tam rekordné ceny. Peniaze majú čoraz menšiu hodnotu, s infláciou... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Nie len ospravedlnenie

„Krajský súd potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu v plnom rozsahu. To znamená v rozsahu písomného ospravedlnenia nemocnice rodine Markovičovcov za nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť a konkrétne sumy náhrady nemajetkovej ujmy spolu vo výške 210 000 eur,“ vyjadrila sa Soňa Tóthová, právna zástupkyňa rodiny.

„Krajský súd v Nitre potvrdil rozhodnutie súdu prvej inštancie a po jeho doručení stranám sporu nadobudne rozhodnutie právoplatnosť,“ dodala hovorkyňa súdu  Lenka Kiradžiev.

Belousovová: Čakať na zázrak nestačí
Pri pohľade na trio "skrúšene" kľačiacich najvyšších ústavných činiteľov sa nad príhovorom biskupa Judáka sociálnej sieti zamyslela aj Anna Belousovová (NaS). Vychádza jej z toho jediné - urobiť zázrak je na každom z nás. Odkaz na Fatimské... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik