Musia uvažovať o pričlenení! V tejto obci nekandiduje nikto
17 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

V obci Michalková v okrese Zvolen nemajú v nadchádzajúcich komunálnych voľbách kandidátov na starostu ani na poslancov. Záujem vykonávať túto funkciu neprejavil ani jeden obyvateľ obce.

Pre TASR to uviedla Alena Filová z odboru všeobecnej vnútornej správy Okresného úradu vo Zvolene, ktorý zastrešuje aj agendu okresov Detva a Krupina. Michalková je zároveň jedinou obcou v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), kde voľby do obecného zastupiteľstva nebudú.

"V tejto obci už pri posledných voľbách pred štyrmi rokmi uvažovali o pričlenení k niektorej zo susedných obcí alebo k Zvolenu, nakoniec sa našli takí, ktorí sa rozhodli kandidovať. V súčasnosti však opäť nastala situácia, keď sa miestni rozhodujú, či si budú svoje veci spravovať sami alebo sa k niekomu pričlenia," uviedla Filová. Obyvatelia tejto obce však voliť môžu, a to kandidátov na predsedu a poslancov BBSK.

V obciach Lukavica v okrese Zvolen a Slatinské Lazy v okrese Detva je zase menší počet kandidátov na obecných poslancov, ako má byť zvolených. V rámci BBSK sú takýmito samosprávami ešte Baláže a Poniky v okrese Banská Bystrica a Nevoľné v okrese Žiar nad Hronom. Vo všetkých týchto samosprávach sa preto o niekoľko mesiacov budú konať nové voľby.

Spojené voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra.

Pred voľbami si treba skontrolovať platnosť občianskeho preukazu
Pred jesennými spojenými voľbami si treba skontrolovať platnosť občianskeho preukazu. Vo volebnej miestnosti ho totiž volič bude potrebovať. V prípade, že si bude v tom čase vybavovať nový občiansky preukaz, potrebuje to preukázať napríklad... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik