Deň otvorených dverí na Ružíne: Uvidíte aj podzemné časti vodnej stavby
17 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Dozvedieť sa viac o vodnej stavbe Ružín a nazrieť aj do jej podzemných častí môže verejnosť počas sobotňajšieho Dňa otvorených dverí. Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) ho organizuje pri príležitosti 50. výročia uvedenia vodnej stavby na rieke Hornád do prevádzky.

Súčasťou ponuky je aj prezentácia o Ružíne, zážitkové čítanie či maľovanie na tvár. "Navštíviť a ukázať svoju prácu prídu aj kamaráti z občianskych združení Save Nature by Čivas a Ružínska priehrada," informoval hovorca SVP Marián Bocák.

Deň otvorených dverí sa koná od 9.00 do 15.00 h. Vstup do podzemných častí vodnej stavby je možný pre návštevníkov, ktorí sú schopní zdolať približne 300 schodov. Pre parkovanie osobných vozidiel je určený okraj príjazdovej cesty.

Vodné dielo Ružín, ktoré pozostáva z hlavnej a vyrovnávacej nádrže, vybudovali v rokoch 1962 až 1972 ako zásobáreň úžitkovej vody pre Východoslovenské železiarne, ale aj na energetické využitie vodnej elektrárne. Zároveň sa zabezpečilo vyrovnávanie hladiny Hornádu, ako aj čiastočná protipovodňová ochrana Košíc a obcí pod priehradou.

Pred voľbami si treba skontrolovať platnosť občianskeho preukazu
Pred jesennými spojenými voľbami si treba skontrolovať platnosť občianskeho preukazu. Vo volebnej miestnosti ho totiž volič bude potrebovať. V prípade, že si bude v tom čase vybavovať nový občiansky preukaz, potrebuje to preukázať napríklad... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik