Blaha odkazuje Polícii SR: Zbláznili ste sa? Toto by si nedovolilo ani gestapo za Hitlera
17 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Ľuboš Blaha (Smer-SD) je presvedčený, že po tom, čo napáchala Hamranova polícia v kauze zničenia vojenského cintorína v Ladomirovej, by mal okamžite odstúpiť Hamran a celé vedenie policajného zboru. 

Šlo o zámer?

"Starosta obce nechal spustošiť vojenský cintorín, kde ležia ruskí vojaci - vraj sa mu tam zle kosilo a tak dal zbúrať obrubníky. Zanechal - spúšť. Nikto nevie, či išlo o zámer a prejav tupej rusofóbie, alebo o nebetyčnú sedlačinu, že starosta pošle bez súhlasu ruskej strany na ich pietne miesto bágre a tie to tam rozryjú ako na poli," píše Blaha.

Aktualizácia - Hroby ruských vojakov v Ladomirovej: Ruský veľvyslanec obviňuje, starosta sa bráni
Pred dvoma mesiacmi bol na príkaz starostu obce Ladomirová bagrom zrovnaný so zemou cintorína z 1. sv. vojny, skonštatovala ruská ambasáda. "Ruská ambasáda na Slovensku ihneď po zistení poslala slovenskému ministerstvu nótu," informuje o skutku... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Logické reakcie

"Ruské veľvyslanectvo sa oprávnene sťažuje - investovalo do cintorína množstvo peňazí a ide o miesto posledného odpočinku ruských vojakov. Pre Rusov pochopiteľne emotívna vec. Logická je aj reakcia generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Chce prípad preveriť - objektívne, ako káže zákon. Spustošiť vojenský cintorín je ťažký zločin, podozrenie musí byť vyšetrené," uvádza Blaha s tým, že potiaľto je všetko v poriadku.

Policajná znôška hejtu

"Ale potom odrazu prichádza reakcia Polície SR, ktorá sa na svojom webe pustila do divokých konšpiračných teórií o geopolitických hoaxoch diabolského Ruska a veľvyslanectvo vraj klame a tak. Ja neviem, koľko toho admin Polície SR vyhúlil predtým než napísal tu znôžku hejtu proti Rusku, ale stačí sa pozrieť na dve fotky - cintorín v roku 2014 a cintorín v 2022 po zásahu bágrom. Ak polícia nevidí rozdiel, tak to musela byť aspoň igelitka hašu, čo príslušníci z facebookovej jednotky policajného zboru na svojom oddelení skonzumovali. Gratulujeme, možno videli aj lietať slony," typicky ironizuje opozičný politik.

Útoky na GP

"A najlepšie sú teraz útoky Stančíka a ďalších liberálnych tragédov na Maroša Žilinku. Za to, že chce prípad vyšetriť. No chápete - zločin! Lebo v liberálnom svete sa spustošenie ruského vojenského cintorína nevyšetruje - však padlí ruskí vojaci si zaslúžia, že? Takéto politické útoky na generálnu prokuratúru považujem za ďalší prejav nastupujúceho fašizmu. Nenávisť voči Rusku je klasický sprievodný jav. Útoky na zosnulých sú najnovší bonus progresívneho liberalizmu," pripomína smerák.

GP sa ostro ohradzuje voči obvineniam zo šírenia proruskej propagandy
Generálna prokuratúra (GP) SR sa ostro ohradzuje voči obvineniam zo šírenia proruskej propagandy. Označila ich za nepravdivé. Generálneho prokurátora Maroša Žilinku kritizoval pre vyjadrenie sa k údajnému zničeniu hrobov ruských vojakov napríklad... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Čo má riešiť polícia

"Ale že pri tomto barbarstve asistuje aj polícia? Čo tá rieši geopolitiku, zbláznili sa? Tí majú riešiť domácu bezpečnosť - nikto nie je zvedavý na ich insitnú protiruskú propagandu. Ako to, že prípad bez vyšetrenia - len na základe výpovede podozrivého - označila za hoax. Čo to má znamenať? Toto by si nedovolilo ani gestapo za Hitlera, prepánajána!" Rozhorčuje sa politik.

Budú vyvodené dôsledky?

"Po tomto musia padať hlavy. Káčer by sa mal okamžite ospravedlniť Ruskej federácii, Stančík by sa mal vzdať mandátu poslanca a Hamran do dvoch minút odstúpiť. Držím palce Marošovi Žilinkovi - valí sa na neho taká tupota, že bude potrebovať veľa trpezlivosti. Dnes už je pre liberálov zločin aj to, ak chceš objektívne vyšetriť prípad. Má po tomto škandále na Slovensku ešte niekto aspoň štipku dôvery v Políciu Slovenskej republiky?" Pochybuje Blaha.

Naď Žilinkovi: Toto je obrovská hanba!
Je to hanba! Ale čia? Za katastrofický stav vojenského cintorína z 1. sv. vojny v Obci Ladomirová môže podľa starostu obce Vladislava Cupera nedostatok financií. No ruské veľvyslanectvo v tom vidí hanobenie pietneho miesta. GP Maroš Žilinka sa pri... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik