Šaštínska púť s vládnymi predstaviteľmi
16 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

"Bojíme sa na seba vziať trvalý záväzok, dnes sa takmer všetko spochybňuje a rúcajú sa naše istoty. Dezorientovaný človek si viac ako inokedy dáva otázku, čo je teda pravda? Odpoveď je Kristus a každodenný slušný život podľa svojho svedomia."

Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Včera sa na národnej púti v Šaštíne zišli tisícky pútnikov z celého Slovenska, ktorí si uctili pamiatku Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska v deň jej sviatku. Púť vyvrcholila svätou omšou celebrovanou nitrianskym biskupom Viliamom Judákom. Dnes bude národná púť pokračovať svätými omšami, krížovou cestou a spoločnými modlitbami. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Za účasti vládnych predstaviteľov

Slávnostnej svätej omše sa zúčastnili aj naši vládni predstavitelia, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger, predseda parlamentu Boris Kollár a viacerí ministri. Eduard Heger dokonca prosil za požehnanie pre Slovensko, aby sme túto energetickú krízu zvládli.

Aktualizácia - Hroby ruských vojakov v Ladomirovej: Ruský veľvyslanec obviňuje, starosta sa bráni
Pred dvoma mesiacmi bol na príkaz starostu obce Ladomirová bagrom zrovnaný so zemou cintorína z 1. sv. vojny, skonštatovala ruská ambasáda. "Ruská ambasáda na Slovensku ihneď po zistení poslala slovenskému ministerstvu nótu," informuje o skutku... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pred ťažkostami netreba utekať

"Čomu nás učí Sedembolestná? Zostáva pod krížom, neuteká preč, nevyhýba sa bolesti," zdôraznil vo svojej kázni Judák a poukázal na to, že ťažkostiam sa netreba vyhýbať rozvodmi, ktoré sú na Slovensku príliš časté alebo odchodom do zahraničia. V dnešnej dobe sa podľa jeho slov ľudia obávajú záväzkov, spochybňuje sa všetko a naše istoty sa rúcajú. Oveľa častejšie rezonuje otázka, čo je vlastne pravda. "Odpoveď je Kristus a každodenný slušný život podľa svojho svedomia," poskytol odpoveď Judák.

Ukážme svoje kresťanstvo aj v komunálnch voľbách

A hoci je sitácia v slovenskej spoločnosti vážna, stále je podľa jeho slov možná náprava: "Vo Fatime Mária zasiahla do dejín a svetovej politiky, tak prečo by nemohla zasiahnuť aj do našej malej pobabranej politiky? Náš národ nie je dokonalý. Na svojej duši a tvári si nesie všetky rany, ktoré utrpel v dejinách. Pokúsme sa o výpravu, ktorá obyvateľom Slovenska ukáže milú a dobrú Božiu tvár. Ukážme kultúru svojho kresťanstva aj v blížiacich sa komunálnych voľbách. Nebuďme iba nedeľní kresťania, ale vyznávajme hodnoty aj v každodennom živote" - nabádal vo svojej kázni veriacich k väčšej aktivite.

O primátorský post v Starej Turej zabojujú traja nezávislí kandidáti
Mestská volebná komisia v Starej Turej zaregistrovala troch kandidátov na post primátora v jesenných voľbách. TASR o tom informovala vedúca oddelenia vnútornej správy mestského úradu Iveta Petrovičová. O primátorské kreslo sa v Starej Turej... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik