Radačovský šokoval Brusel: „Maďarsko a Slovensko bude bojovať spoločne. A bude nás viac!“ (VIDEO)
15 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Slávna slovenská kapela Elán vo svojej piesni spieva: „Nie sme zlí! Nie sme zlí!“, ale aj „Bez chýb nie je nik!“ A s podobnými slovami vystúpil v Bruseli v európskom parlamente aj náš poslanec a šéf strany Slovenský Patriot Miroslav Radačovský. Zaujímavé ale je, na koho stranu sa pri tom postavil – na maďarskú. V zostrihu videa a v krátkom statuse je jasné, že aj on už má dosť centralistického šialenstva, ktoré sa šíri Európou z Bruselu.

Naoza nie sme takí zlí akých sa nás v Bruseli niekedy usnažia spraviť. Chceme len, aby nás brali vážne a nevnucovali nám mnohé ich zvrátené myšlienky. Proti Bruselu sa už postavili Poliaci aj Maďari, ktorí sú teraz na „čiernej listine“. Medzi tých, ktorí si nenechajú brnkať po nose by sa malo podľa Miroslava Radačovského zaradiť aj Slovensko. Zdá sa ale, že Maďarsko, a predovšetkým jeho premiér Viktor Orbán, nám v mnohých veciach, najmä týkajúcich sa boja za svoju krajinu, môže byť príkladom. V ich boji proti bruselskej nadradenosti naším južným susedom drží palce aj Miroslav Radačovský, ktorému sa tiež nepáči nielen bruselská nadutosť a arogancia, ale aj to, čo sa deje u nás. A preto im odkatuje: „Na Slovensku za chvíľu padne vláda. Maďarskí priatelia, vydržte!“

Drahí maďarskí priatelia, vydržte! Je otázkou času, kedy na Slovensku padne vláda

Radačovský hneď v úvode statusu píše, že včera sa v Európskom parlamente prerokovával návrh uznesenia, ktorým chcú bruselskí centralisti a liberáli trestať Maďarsko, že vraj porušuje princípy právneho štátu. „Dôvod je však iný. Už dlhodobo majú problém s tým, že občania Maďarska si štvrtý krát za sebou demokratickým spôsobom zvolili stranu Fidesz na čele s Orbánom, ktorý razí princíp: Na prvom mieste národné záujmy Maďarska, až potom záujmy Európskej únie,“ vysvetľuje náš europoslanec, ktorý vo svojom vystúpení považoval za potrebné na túto skutočnosť poukázať. Vo svojej reči Radačovský prezradil, že sa nestotožňuje s návrhom uznesenia Európskeho parlamentu vo vzťahu k Maďarsku.

Europoslanec Radačovský udelil výchovnú lekciu prezidentke Čaputovej
Prezidentka Zuzana Čaputová v ostatnom čase schytáva kritiku z každej strany a za mnohé svoje kroky. Tie sú mnohokrát doslova nepochopiteľné. Takým bolo podľa europoslanca a právnika Miroslava Radačovského aj jej stretnutie s nemeckým prezidentom a... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

„Asi niet štátu v Európe, ktorému by sa viac alebo menej nedali vytknúť nedostatky vyplývajúce z čl. 2 zmluvy o fungovaní EÚ. Vy ste si ale vybrali len Maďarsko, prípadne ešte Poľsko. Jednoducho buďme úprimní, vám vadí, že napriek rozsiahlej kampani EÚ proti Orbánovi a strane Fidesz sa občania Maďarska rozhodli v slobodných a demokratických voľbách opätovne zvoliť si kresťanskú a konzervatívnu vládu,“ konštatuje Radačaovský v úvode zostrihu videa pred europoslancami a vzápätí dodáva, že toto je objektívna skutočnosť a nepopierateľný fakt.

Vzápätí slovenský europoslanec Radačovský, zrejme na všeobecné prekvapenie všetkých, začal podporovať Maďarov v ich rodnom jazyku. „Drahí maďarskí priatelia, vydržte! Je otázkou času, kedy na Slovensku padne vláda a proti bruselskému centralistickému šialenstvu budeme bojovať spolu. Maďarsko a Slovensko spoločne. A bude nás viac! Maďarsko, hlavu hore!“ zakončil svoje vystúpenie náš europoslanec a šéf strany Slovenský Patriot Miroslav Radačovský.