Europoslanec Radačovský udelil výchovnú lekciu prezidentke Čaputovej
03 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prezidentka Zuzana Čaputová v ostatnom čase schytáva kritiku z každej strany a za mnohé svoje kroky. Tie sú mnohokrát doslova nepochopiteľné. Takým bolo podľa europoslanca a právnika Miroslava Radačovského aj jej stretnutie s nemeckým prezidentom a ich spoločný dialóg o evakuácii občanov Afganistanu.


Po neúspešnej 20-ročnej „misii“ USA a ich spojencov z NATO zostalo v Afganistane množstvo ľudí, ktorí pre spoluprácu s nimi museli doslova utekať z krajiny do bezpečia. Hoci okupáciu Afganistanu majú na svedomí najmä Američania, o utečencov pred Talibanom sa musia postarať aj ostatní. Miroslav Radčovský v statuse ukazuje našej hlave štátu to, aké to bolo keď odchádzali z Afganistanu sovietske vojská, a aké je to teraz, keď utekajú Američania.
Konanie pani prezidentky vyzerá v dôležitých otázkach veľmi zmätočne

Prezidentka Zuzana Čaputová rokovala včera s nemeckým prezidentom Frankom Walterom Steinmeierom o situácii v Afganistane. Hovorili aj o evakuácii občanov Afganistanu po neúspešnej invázii vojsk NATO do tejto krajiny. „Bolo potrebné rokovať s nemeckým prezidentom?“ pýta sa Radačovský a dodáva, že pri tom predsa stačilo ísť na veľvyslanectvo Ruskej federácie a opýtať sa, aké mali Rusi skúsenosti s odchodom ich vojsk z Afganistanu. „Ruské vojská, lepšie povedané vtedy sovietske, vstúpili do Afganistanu na pozvanie vtedy legálnej vlády, paradoxne na boj proti Talibanu.

Radačovský: Vy, neoliberáli, Vaši sponzori a Vám spriaznené médiá, ste stelesnené zlo
M. Radačovský si vypočul plamennú tlačovku generálneho prokurátora. A nadväzuje naňho: „Ako je možné, že si dovoľujete robiť závery, že p. generál Lučanský si poranenia a smrť spôsobil sám, bez znalosti spisu, bez znalosti dôkazov, bez znalosti... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Petra Demková


Ruské vojská tam vstúpili sami. Nenútili vtedy svojich spojencov z Varšavskej zmluvy aby s nimi išli. Až potom, ako inváziu ukončili, odišli z Afganistanu a všetkých spolupracovníkov a priateľov zobrali so sebou. Zároveň im udelili pobyt na svojom území a nezaťažovali tým nikoho, ani svojich spojencov vo Varšavskej zmluve,“ vysvetľuje europoslanec a šéf strany Slovenský Patriot.

Podľa Radačovského to bolo jednoduché riešenie. „Nech sa teda o odchod občanov Afganistanu postarajú Spojené štáty americké,“ prízvukuje. „Ja nezazlievam PS – Spolu, že zneužijúc smrť novinára a jeho snúbenice presadili so svojimi spriaznenými médiami a korporáciami zvolenie odborne neskúsenej mladej ženy do funkcie prezidentky, zazlievam im to, že jej nedokázali zabezpečiť odborne zdatný tím poradcov, a potom konanie pani prezidentky vyzerá v dôležitých otázkach veľmi zmätočne,“ konštatuje Radačovský.



„V zahraničnopolitických otázkach musí chodiť na ambasádu USA, prípadne za ministrom zahraničných vecí, hoci je to v podstate jedno. Aj keď ide za ministrom zahraničných vecí, ten musí ísť najprv na americkú ambasádu a to pre prezidentku Slovenska nie je dôstojné. Je potrebné mať v paláci aj krajčírov a módnych stylistov. To sa tiež patrí. Ale byť prezidentkou nie je módna prehliadka, ale dôstojné reprezentovanie Slovenska,“ píše v samom závere statusu europoslanec a šéf strany Slovenský Patriot Miroslav Radačovský.

Radačovský: Hnutie Taliban vzniklo ako extrémna moslimská organizácia aj za podpory USA
Neprehľadná a vážna situácia v Afganistane zamestnáva v súčasnosti aj slovenskú verejnosť. Prirodzene, neunikla pozornosti ani europoslancovi a právnikovi Miroslavovi Radačovskému. Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik