Beňová TVRDO do von der Leynovej! Uskomniť a Z ČOHO?!
15 | 09 | 2022 I Ivan Mihale

"Podľa očakávania v nej nezaznelo nič konkrétne, bola plná fráz." Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) reagovala na Správu o stave Únie, ktorú predniesla  predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

"A to som presvedčená, že práve táto správa mala a mohla byť prelomová vzhľadom na ťažkú situáciu v ktorej sa Únia a teda jej občania nachádzajú.Cválajúca inflácia, energetická kríza a na ňu nadvazujúce krizy v takmer všetkých politikách. Strach ľudí o elementárnu existenciu. Žiadny návrh na diplomatické aktivity v kontexte ukončenia vojny. Žiadny." Uviedla Beňová vo svojom statuse.

Prázdne reči o demokracii

Ďalej upozorňuje, že "zdaňovanie energetických gigantov bez opatrení ktoré zabránia premietnutiu zvýšených daní do zvýšenia cien.Veľa slov o demokracii, ale ani slovo o tom, že demokracia je rešpektovanie názorov a očakávaní občanov. Lebo demokraciu podľa predstáv politických elít nestačí ľuďom vnucovať v marketingových heslách a rečiach pred kamerami. “Demokraciu” si treba ísť “vypočuť” medzi ľudí. Vypočuť si ich strach, častokrát existenčný."

Občania nie sú na prvom mieste

V závere Beňová vyjadruje sklamanie nad tým, ako EK premrhala svoju šancu. "Dnes mala Európska komisia jedinečnú príležitosť tieto obavy ľudí nahlas pomenovať a povedať im, že sú tu pre nich, pre občanov štátov Európskej únie a že sú na prvom mieste. Nestalo sa. Je to veľká škoda a sklamanie pre každého, kto očakával že Komisia a aj mnohí poslanci a poslankyne vystúpia zo svojej komfortnej bubliny spokijných životov a ubezpečia občanov že urobia viac."

Obrovské sklamanie

"Dnes je 14.9.a ministri pre energetiku sa najbližšie stretnú 30.9. Nestačili ani dva mesiace leta na prípravu konkrétnych opatrení. Zima je za dverami a odkaz Ursuly vdL je, že ľudia sa majú uskromniť. Evidentne sa už dávno nestretla s niekým, kto sa proste uskromniť nemá z čoho." Počiarka europoslankyňa aktuálnu situáciu.

Peter Weiss: Nebezpečná politická stratégia. Strašenie neprekryje katastrofálne vládnutie
"Reči o „návrate mafie“ majú tiež odkloniť pozornosť od toho, že Matovič a spol. spôsobili takú chuliganizáciu politiky, že vlastne všetko v nej je už dovolené a rozvracia morálne základy spoločnosti. Väčšina ľudí ale nemá strach ani tak z „návratu... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik