Sarkazmus Ľubomíra Galka sype soľ do rany koalície
14 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ľubomír Galko a jeho sarkastický príspevok na sociálnej sieti zrejme prisypal soľ do rany už aj tak trápiacej sa koalícii, ktorá vládne menšinovo. Čo napísal Galko a komu vlastne adresoval?

Galko zrejme reaguje na situáciu, ktorá sa udiala dnes na pôde NR SR.

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa nepodarilo na prvý pokus otvoriť riadnu schôdzu. Plénum nebolo uznášaniaschopné.

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa nepodarilo ani na druhý pokus otvoriť riadnu schôdzu. Plénum opätovne nebolo schopné sa uznášať. Prezentovalo sa len 71 poslancov, pri prvom pokuse ich bolo 64. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto odložil rokovanie až na utorok (20. 9.). Ozrejmil, že na poslaneckom grémiu sa dohodli, že v piatok (16. 9.) rokovať nebudú.

SaS priznala, že sa podujala na experiment, akési testovanie funkčnosti menšinovej vlády

Poslanci NR SR za SaS chceli poukázať na to, ako môže v budúcnosti fungovať vládnutie v menšinovom zložení. Na tlačovku strany SaS prišla aj bývalá poslankyňa za stranu OĽaNO, súčasne za stranu Sme rodina. Sulíkovi vykrikovala, že je najväčšia brzda.

Romana Tabak kričala Sulíkovi, že je najväčšia brzda! (Video)
SaS sa dnes podujala na experiment. Poslanci NR SR za SaS chceli poukázať na to, ako môže v budúcnosti fungovať vládnutie v menšinovom zložení. Na tlačovku strany SaS prišla aj bývalá poslankyňa za stranu OĽaNO, súčasne za stranu Sme rodina.... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová
 

Sarkastický príspevok Ľubomíra Galka

"A vôbec, neviem, čo by ste chceli, vy plebs, akú urýchlenú pomoc s energiami alebo infláciou? Kúpte si nové čapice, ak vám je zima a sviečky a tými si svieťte, aby ste ušetrili. A ak sa vám zdá, že všetko dražie, nežerte toľko. A neotravujte! My nemáme čas na blbosti, teraz testujeme a médiá nám k tomu robia mexické vlny," napísal Galko na sociálnej sieti.

Premiér Eduard Heger bol so situácie prekvapený

Premiéra SR Eduarda Hegera (OĽANO) prekvapilo, že Národná rada (NR) SR nebola v stredu uznášaniaschopná. Pri otvorení schôdze počítal s podporou poslancov SaS. Podľa jeho slov boli dohodnutí. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády.

Prekvapený Eduard Heger
Premiéra SR Eduarda Hegera (OĽANO) prekvapilo, že Národná rada (NR) SR nebola v stredu uznášaniaschopná. Pri otvorení schôdze počítal s podporou poslancov SaS. Podľa jeho slov boli dohodnutí. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády. Poukázal, že v... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik