Rozpoltený Naď: Včera MOR HO! A dnes - Vojna je ZLÁ!
11 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Minister obrany Jaroslav Naď sa už zrejme nevyzná sám v sebe. Jeden deň úprimne šťastný kričí na sociálnej sieti Poďme ukrajinskí hrdinovia, len tak ďalej! Mor ho! A hneď na ďalšie ráno je proklamuje, že vojna v akejkoľvek forme je zlá a doplácajú na ňu nevinní ľudia. Tak ako, pán minister?

"Pred 21 rokmi zahynulo vyše 3000 ľudí z 93 krajín, no plakal celý svet," uviedol Naď spomienku na 11. september 2001 v New Yorku.

" Aj dnes vidíme aké dôležité je nepodceňovať hrozby, byť zodpovedne pripravení na krízové situácie a pevne stáť za záujmami slobody a demokracie. Bez mieru a základného bezpečia nefunguje v krajine nič a je jasné, že vážna situácia v jednej krajine dokáže ovplyvniť aj celé svetové spoločenstvo. Svet je globálne prepojený viac ako kedykoľvek predtým," skonštatoval minister obrany.

"Tak, ako sa zmenilo bezpečnostné prostredie po útokoch na Svetové obchodné centrum, Pentagon a v Pensylvánii, tak sa zmenila bezpečnostná klíma kvôli udalostiam ostatných mesiacov na Ukrajine. Vojna a terorizmus v akýchkoľvek formách sú zlé a doplácajú na ne nevinní ľudia. Zastavme agresiu v akejkoľvek podobe, či prichádza z teroristických organizácií alebo z Ruska od chorého Putinovho režimu a zabráňme zabíjaniu nevinných!," zazbrojil Naď proti vojne.

V tom mu neprekážal ani status, ktorý napísal iba pár hodín predtým. "Poďme ukrajinskí hrdinovia, len tak ďalej!," tešil sa Naď ako malý chlapec z lízatka z postupu ukrajinských vojsk.

"Veľmi ma teší aktuálny vývoj na Ukrajine. Nielen, že ruskí agresori a okupanti bezhlavo utekajú a nechávajú za sebou aj zbrane, ale najmä stúpa odpor proti Putlerovi v Rusku. Len tak ďalej! Mor ho! Naša vláda stojí jasne a pevne za Ukrajinou a bude Ukrajine pomáhať dokedy to bude potrebné! Sláva Ukrajine!," neodpustil si na záver nacistické heslo.

Farkašovský: Európa platí obrovskú daň
Novinár a exposlanec Karol Farkašovský upozorňuje, že zbrane, demagógia a peniaze sa vždy mali navzájom radi. Vo svojom statuse upozorňuje na to, ako spolu súvisia. Obyvatelia Únie ochladli "EÚ a jej členské štáty majú problémov vyše hlavy.... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik