Matovič: Ten TRAPKO Gröhling mi už problémy robiť nebude!
11 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Krúžkovné (ne)bude. Posťažoval sa na sociálnej sieti minister financií Igor Matovič a hneď aj vysvetlil, kto mu tento jeho skvelý nápad prekazil. Kto iný, ako ten trapko vyučený obuvník s kariérou kaderníka celebrít!

Trapko vo vláde

"Súčasťou Rodinného balíčka, kvôli ktorému SaS rozbila už tretiu vládu, je návrh na 60€ mesačne na krúžky. Schválené uznesenie vlády prikázalo (keďže nespolupracoval) ministrovi školstva odrobiť si svoju časť, aby mohlo byť krúžkovné od januára 2023 spustené. Bohužiaľ, minister školstva zakázal zamestnancom ministerstva na zavedení krúžkovného čokoľvek robiť. Trapko," nezaprel Matovič sám seba a očividne si užíval návrat k facebookovým stránkam.

Podľa financmajstra za tejto situácie, nie je iná možnosť, ako krúžky od januára nespustiť, lebo nový minister, nech by sa akokoľvek snažil, nestihne to, čo skoro rok mal robiť predošlý.

Policajný šéf Hamran zaútočil na novinárku za rozhovor s Kaľavským! Vydavateľ zareagoval
V rámci vyše hodinovej tlačovky sa policajný prezident Štefan Hamran dotkol aj článkov novinárky týždenníka Ľudmily Lackovej, ktorá podľa neho robí hanbu serióznej žurnalistike. Vydavateľ Plusky sa voči jeho obvineniam dôrazne ohradil, píše... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

A just!

"SaSkári sa nechali počuť, že aspoň ušetríme v rozpočte. Cynické v tejto ťažkej dobe. Určite nie. 60€ určených na krúžky dáme rodinám v hotovosti, či sa to saskárom páči, alebo nie. Nemôžu doplatiť na to, že dospelý človek trucuje ako malý chlapec," rypol si Matovič do Gröhlinga opäť.

A opísal aj ďalšie zmeny. "Navyše, urobíme zmeny, ktoré rozšíria možnosť mať 200€ na dieťa na všetky deti od 0 do 18 rokov. Prídavok na dieťa zvýšime z júnových 25€ na 60€. Plus daňový bonus zvýšime až do 140€.

Znova fantasmagória za miliardy

"… áno, máte pravdu, ak sa pýtate, kto nám za 200€ keš na dieťa mesačne zahlasuje. No SaSkári určite nie. Tvrdia, že rodiny až takú veľkú pomoc nepotrebujú a podporu rozpočtu podmieňujú zrušením celých 200€ na dieťa. Tak kto? Neviem, ale verím, že sa nájdu v pléne poslanci, ktorí sa pridajú ku koaličnej menšine a ukážu, že im na rodinách záleží," uzavrel Matovič svoj status zbožným prianím.

Matovič vysvetlil problémy s výberom ministra školstva. TOTO Gröhling len tak NEPREDÝCHA
Prečo sme zatiaľ nevybrali novú ministerku či ministra školstva? Máme viacero zaujímavých kandidátov, vysvetľuje na sociálnej sieti financmajster a líder strany OĽaNO Igor Matovič. No neodpustil si dosť očividnú narážku. Vlna... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik