Polovica Bratislavčanov robí na magistráte. A čo na to Vallo? Je to hrubé zavádzanie!
10 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Obvinenie, že bratislavský magistrát pod vedením Matúša Valla prijal asi 400 nových zamestnancov, sám primátor potvrdil a svoju personálnu politiku obhajuje. Podľa neho si títo zamestnanci na seba zarobia, dokonca ušetria milióny.

Obvinil ho protikandidát

Pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami s týmto obvinením prišiel Vallov protikandidát, starosta MČ Nové Mesto Rudolf Kusý, ktorý kandiduje na post primátora hlavného mesta. Ten pri vyhlásení svojej kandidatúry Valla obvinil, že na Magistráte zamestnal 400 nových ľudí.

„Team Vallo nám ukradol Bratislavu. Toto nie sú silné slová, toto je moje hlboké presvedčenie. Máme za sebou štyri premárnené roky a potrebujeme, aby Bratislava fungovala pre všetkých,“ uviedol Kusý. 

Fico Pellegrinimu: Si pripravený?
V piatok (9. septembra) bol hosťom relácie Braňo Závodský naživo predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Okrem iného hovoril o možnom vývine situácie okolo referenda. Na to sa cez sociálnu sieť ohradil predseda Smeru-SD Robert Fico. U Závodského... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Vallo sa bráni chytaním za slovíčka

"Mesto má viac zamestnancov, no „nie je to trojnásobok, ani dvojnásobok zamestnancov, ako tvrdia niektorí. Pri našom nástupe bolo na magistráte 585 zamestnancov a teraz to je 996 zamestnancov,“ špecifikoval na sociálnej sieti Vallo. Upresnil, že nepribudlo štyristo, ale štyristojedenásť zamestnancov.

Metropolitný inštitút Bratislavy

(MIB) je príspevková organizácia hlavného mesta, ktorá zamestnáva takmer 70 ľudí a jej cieľom je podpora kvalitnej architektúry a funkčných riešení. Tie majú odzrkadľovať potreby obyvateľov Bratislavy vzhľadom na spoločenské a klimatické zmeny. MIB do 6. septembra viedla Milota Sidorová - "facilitátorka, plánovačka, moderátorka, analytička, networkerka a feministka v službách spravodlivejšieho mestského plánovania“, píše Pluska. Aktuálne je vedením MIB poverený Mgr. Juraj Hurný.

Čaputovej ďalšie faux-pas v priamom prenose
Prianie úprimnej sústrasti prezidentka Čaputová pred kamerami a mikrofónmi zduplikovala. Asi jej nik nepovedal, že úprimnú sústrasť vyslovujeme, vyjadrujeme účasť, kondolujeme. Priať sústrasť je oxymoron rovnajúci sa veľkému faux-pas. Stretla sa s... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Kritiku odmieta

"Reči o bláznivom a samoúčelnom náraste zamestnancov sú hrubé zavádzanie," ohradil sa primátor Bratislavy. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik