Chmelár: Neklamme si. Za súčasný stav je politicky zodpovedná prezidentka
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

V poslednom čase Zuzana Čaputová tak často mení spôsoby komunikácie, že to poukazuje na jej totálnu bezradnosť, ak nechcem povedať, že paniku z klesajúcej podpory verejnosti. Naozaj sa nestačím čudovať, s čím zakaždým vyrukuje, a aj keď si myslím, že ma už neprekvapí ničím, vždy sa prekoná...Skonštatoval to na sociálnej sieti historik a politológ Eduard Chmelár.

Čaputovej video

"Dnes prezidentka zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom si takpovediac pofňukala, čo všetko nemôže. Napriek zjavnej snahe jej PR tímu vykresliť ju ako starostlivú vládkyňu, ktorá sa svojmu nechápavému ľudu usiluje vysvetliť, aký má ťažký a zodpovedný život, ľuďom znalým veci nemohlo uniknúť, že hlava štátu len zdanlivo odpovedala na otázky ľudí - v skutočnosti odpovedala na to, na čo sa jej nikto nepýta," hovorí Chmelár.

Príkladom je podľa neho hneď prvá „otázka“. Ľudia sa jej nepýtajú, prečo neodvolá Matoviča. To, samozrejme, urobiť nemôže. Ľudí zaujíma, prečo Matoviča vôbec vymenovala do funkcie ministra financií, keď už vtedy veľmi dobre vedela, čo je zač. Na jeho odmietnutie mala totiž ústavné právo. Napriek tomu ho nevyužila s výhovorkou, že potom by sa nepodarilo udržať vládu.

Chce byť prezidentkou ľudí

"Preto je za súčasný stav jednoznačne politicky zodpovedná. A preto je odpoveď na jej ďalšiu otázku, že ona túto vládu nekryje, absolútne falošná. Hneď pri nástupe Hegerovej vlády sa nechala počuť, že „každý človek jej musí želať úspech“. Nie, nemusí. Neželala jej to väčšina voličov, napriek tomu ju prezidentka podržala. Preto považujem za také smiešne jej tvrdenie, že ona je objektívna, že ona chce byť prezidentkou ľudí. Pri Zuzane Čaputovej to už bezpečne vieme: je to rezidentka zahraničných záujmov a prezidentka liberálov. Len hlupák môže uveriť tomu, že táto osoba je nestranná," myslí si historik.

Flašík sa pýta: Čo to musia byť za deb.li, ktorí príjmu post ministra na rok?
Nazývali ho reklamný mág. Dopomohol k vládnutiu mnohým. Dnes sa už do politiky príliš nehrnie, to však Fedorovi Flašíkovi nebráni komentovať verejné dianie na sociálnej sieti. A veru ho aj komentuje, väščinou stručne, jasne a výstižne. V... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Kedy zastaví zdražovanie? Zlá otázka

Nesmierne Chmelára pobavila prezidentkina demagogická odpoveď na otázku, kedy zastaví zdražovanie. "Dobre počúvajte: ona vidí východisko v tom, aby štát pomohol mimovládnym organizáciám „robiť dobro“, čiže aby prispieval na ich činnosť... Každý príčetný človek vie, že prezidentka nemôže priamo ovplyvniť zdražovanie. Môže ho však výrazne ovplyvniť nepriamo. Práve táto osoba, ktorá ako prvá začala volať po tom, aby sme sa OKAMŽITE odpojili od ruských zdrojov energie – ktoré k nám dovtedy prúdili spoľahlivo a za nízke ceny.Táto hlúpa reakcia s ďalekosiahlymi následkami by mala vojsť do dejín," krúti hlavou Chmelár.

"Najviac ma však šokovala jej poznámka, že ona ako prezidentka nemusí ponúkať riešenia... Uff. Vysvetlime si jednu vec. Po voľbách sme sa od nej dozvedeli, že ona už Slovensko zjednotila tým, že ponúkla seba, a to musí stačiť, a že nám nemusí ponúkať nič. A aby toho nebolo málo, tak táto skoncentrovaná arogancia sa väčšinu svojho mandátu sťažuje na nedostatok právomocí, o ktorých sa pred voľbami vyjadrovala, že sú dostatočné. Môže existovať rukolapnejší dôkaz jej nekompetentnosti?," pýta sa v závere politológ.

Čaputová bude s výberom ministrov určite spokojná. Kto to bude?
Premiér Eduard Heger (OĽANO) odovzdal prezidentke SR Zuzane Čaputovej tri mená kandidátov, ktorí majú nahradiť vo vláde ministrov za SaS. Hoci mená prezradiť nechcel, my ich poznáme. Tajnostkár "Prezidentke som odovzdal tri mená, pri rezorte... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik