Bezpečnostný analytik o ľuďoch okolo premiéra: Diletanti, ktorí zablúdia aj vo výťahu
10 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Nedávna spoveď Jána Kaľavského rozvírila diskusiu o tom, či bolo jeho stretnutie s premiérom správny krok. Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník tvrdí, že rozhodne nie.

Robia to, čo oni vytýkali Ficovi

Stretnutie premiéra Hegera s Kaľavským bezpečnostný analytik Juraj Zábojník považuje za chybu. Nie len Hegerovu, ale celého tímu z jeho bezpečnostných štruktúr. 

"Zoberte si to časové rozhranie od stretnutia s premiérom po jeho zadržanie. A je vôbec komické, že na jednej strane vyčítajú expremiérovi Ficovi stretnutia na vláde s funkcionármi bezpečnostných zložiek a na druhej strane robia to isté. Je to zásadná chyba, ktorú profesionáli nerobia. Budovanie imidžu sa tvorí roky a stráca sa v sekunde," upozorňuje Zábojník. Rovnako kritizuje aj nomináciu "Hegerovho človeka" za šéfa Tiposu. Podotýka však, že je možné, že to bol jeho osobný záujem.

"Nuž, ale už je moridlo v dreve ako sa hovorí a ťažko sa takéto niečo napráva," konštatuje Zábojník.

Šokujúca spoveď Jána Kaľavského. TOTO je veru poriadna pecka!
Vojna v policajných zložkách začala ešte koncom roka 2020, intenzívnejšie sa však začala vlani. Zatýkanie elitných policajtov z NAKA, ale aj členov policajnej inšpekcie či členov SIS, akoby nemalo konca a doslova „spláchlo“ so sebou mnoho dovtedy... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Ešte asi budeme veľmi prekvapení

Ak sa stretnutie uskutočnilo, Zábojník je presvedčený, že sa na ňom nehovorilo o banalitách.

"Ešte sa verejnosť pravdepodobne dozvie zaujímavé veci aj k niektorým iným pacientom, ktorí si hovoria, že sú politici," konštatuje bezpečnostný analytik. Jedným dychom pripomína, že ak niekto na Slovensku chce vyhrať boj nad celým týmto marazmom, dá sa to zvládnuť jedine dlhodobou prípravou profi štruktúr. 

"Tu o bezpečnostnej politike vedia mnohí menej, ako som ja zabudol," hovorí o situácii u nás. "Keď nemáte kvalifikovaných ľudí na príslušných miestach, tak to tak je. Preto si profesionálni politici budujú kvalifikované tímy z odbornikov v časovom predstihu, aby nevyzerali ako diletanti, ktorí zablúdia aj vo výťahu," pritvrdil Zábojník. 

Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník
Bezpečnostný analytik Juraj Zabojnik Zdroj: FB / Juraj Zábojník

Premiér potvrdil stretnutie

"Stretnutie sa uskutočnilo na žiadosť pána Kaľavského," vyjadril sa cez hovorkyňu Janíkovú pre Plusku premiér. Podľa Janíkovej Kaľavský premiéra informoval o svojich pohľadoch na priebeh vyšetrovania.

"Každý príslušník NAKA veľmi dobre pozná zákonné postupy a povinnosti v prípade, ak je svedkom páchania trestnej činnosti. Premiér preto verí, že ešte pred spoločným stretnutím o svojich stretnutiach patrične informoval OČTK," uviedla Janíková vo vyjadrení.

Heger novým ministrom školstva? Ďalšia pohroma, ZBLÁZNIL sa, tvrdia svorne Pellegrini a Gröhling
Pán Heger sa buď zbláznil, alebo si zo slovenských občanov dobrý deň. Skonštatoval to na sociálnej sieti líder Hlasu Peter Pellegrini. A pridal sa k nemu aj minister školstva v demisii Branislav Gröhling. "Nemať meno nového ministra školstva... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Strach o život

„Terasové dvere sa zatriasli – bam, bam, bam. Posadili ma do klietky, do tej istej cely ako Lučanského. Celý čas ma mali na kamere, aj keď som išiel na WC. Toaletný papier chýbal. No humus,“ popísal Ján Kaľavský moment svojho zadržania. Aktuálne v Bosne a Hercegovine požiadal o politický azyl s tým, že sa bojí o život.

Hamranov babrák

„Je hrozné, že musím utekať ako štvanec len preto, že som povedal pravdu," vyjadril sa bývalý člen Lynx komanda. Jeho bývalý šéf Hamran sa o ňom vyjadril ako o babrákovi, no sľúbil, že sa na jeho prípad pozrie.

Polovica Bratislavčanov robí na magistráte. A čo na to Vallo? Je to hrubé zavádzanie!
Obvinenie, že bratislavský magistrát pod vedením Matúša Valla prijal asi 400 nových zamestnancov, sám primátor potvrdil a svoju personálnu politiku obhajuje. Podľa neho si títo zamestnanci na seba zarobia, dokonca ušetria milióny. Obvinil ho... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik